Výstava teddíků v Plumlově se blíží!

Výstava teddíků v Plumlově se blíží!
ilustrační foto Teddy od princezny

 

Zakrslí králíčci se stávají stále častěji členy lidských domácností. Předurčuje je k tomu nejen nenáročnost, ale hlavně vzhled. Teddy totiž vypadá jako plyšový medvídek – odtud jeho název. Chcete-li se o jejich chovu dozvědět více a také se pokochat jejich rozmanitostí, zavítejte na výstavu, která se bude konat 25. července v Plumlově, na Tyršově náměstí, vedle služebny Policie ČR. Bude to letos jediná plánovaná výstava na Moravě. Zároveň zde proběhne i expozice jiných králíků než zakrslých a taktéž ukázka zajímavých plemen slepiček, které jen tak neuvidíte.

„Vystavovatelé, kteří přijedou z celé republiky, přivezou 124 zakrslých teddy králíčků a teddy beránků. A pro zájemce, kteří mi nyní volají s žádostí o koupi králíčka, máme dobrou zprávu. Na výstavě bude možné zakoupit některého z 31 prodávaných králíčků v cenové relaci od 300,- do 1000,- korun. Králíčky dopoledne posuzovatel prohlédne, vyzdvihne klady (srst, stavba těla, atd, ale i zápory (neošetřené drápky, zacuchaná nerozčesaná srst, dlouhá ouška  ...) a bodově ohodnotí", informoval pořadatel, Vlastimil Suchý, sám majitel chovatelské stanice Teddy od Princezny s tím, že od 12 hodin bude výstava otevřena veřejnosti. Lidé si budou moci teddy králíčky prohlédnout, poptat se na cokoliv, co je zajímá - a to zkušených mnohaletých chovatelů. Je to jedinečná šance, protože tato speciální výstava zakrslých teddy králíčků a zakrslých teddy beránků je v letošním roce jediná na celé Moravě.

S teddíky se mohli seznámit návštěvníci klasické výstavy drobných zvířat, která se v Plumlově uskutečnila 30. a 31. května. „Tam měli teddy králíčci velký úspěch a ohlas. Veřejnost by také mohlo zajímat to, že náš odchovanec Asterix od Princezny byl a opět bude v Plumlově, v areálu ČSCH po většinu času volně puštěn. V ohrádce bude pouze v případě, kdy příjde najednou více lidí, aby na něj například nestoupli. Děti si ho mohou hladit, pochovat, pomazlit se s ním nebo si třeba i udělat fotečku,“ sdělil Vlastimil Suchý. 

"Rád bych požádal všechny návštěvníky, aby vybrali jednoho ze zakrslých teddíků, který se jim líbí nejvíce, tedy svého favorita. Chovatel tohoto králíčka bude oceněn cenou veřejnosti", dodal Suchý. 

Samozřejmostí bude jak možnost občerstvení, tak přímo v areálu zakoupení palačinek, které se zde budou prodávat. (red)

Poslat nový komentář