Na srážedla přispíváme z dobré vůle!, zaznělo na zastupitelstvu

Na srážedla přispíváme z dobré vůle!, zaznělo na zastupitelstvu
ilustrační foto

 

Požadavek na příspěvek ve výši 50 tisíc korun pro Povodí Moravy měli odhlasovat na posledním jednání prostějovští zastupitelé. Suma je nutná k udržení provozu srážedel fosforu v plumlovské přehradě. Příspěvek byl odhlasován. Jde o projev dobré vůle, tvrdí vedení radnice.

„Příspěvek jsme poskytovali už vloni, stejně jako další obce a kraj. K přehradě má řada obyvatel města velmi blízký vztah a v minulosti byla hojně využívána jako místo k rekreaci. Navíc se dělají další opatření, budou se odkanalizovávat obce stojící na přítocích a podobně, takže příspěvek je časově omezen a třeba příští rok již ho nebudeme poskytovat,“ konstatoval náměstek primátora Jiří  Pospíšil.

Jeho slova podpořil i náměstek hejtmana Olomouckého kraje Alois Mačák. „Kraj poskytuje na srážedla dotaci 250 tisíc korun. Jde nám o to, aby se turisté do této lokality vrátili a stala se opět oblíbeným rekreačním centrem,“ vysvětlil s tím, že na řešení celé otázky kraj i zainteresované obce úzce spolupracují právě s Povodím Moravy.

Zastupitelé dotaci přiklepli 30 hlasy. (ber)

Poslat nový komentář