Rekonstrukce Plumlovské ulice přinese i vynucenou přeložku sítí a plynárenských zařízení

Rekonstrukce Plumlovské ulice přinese i vynucenou přeložku sítí a plynárenských zařízení
ilustrační foto studie

Zahajuje se příprava rekonstrukce Plumlovské ulice jako společné investice města Prostějova a Správy silnic Olomouckého kraje. Plánovaná rekonstrukce ulice s výrazným stromovým i keřovým ozeleněním tohoto prostoru vyvolává nutnost provedení vynucených přeložek podzemních sítí a plynárenských zařízení spol. Innogy a.s.

Radní proto schválili zadat vypracování projektové dokumentace „Rekonstrukce ulice Plumlovská – PD vynucené přeložky plynárenského zařízení“ společnosti IGEA s.r.o., Ostrava - Přívoz, na základě výzvy jednomu zájemci, v souladu s cenovou nabídkou této společnosti (494 852,49 Kč včetně DPH). Společnost IGEA je autorem návrhu konceptu provedení vynucených přeložek plynárenských zařízení v ulici Plumlovská a disponuje všemi potřebnými vstupními informacemi a znalostmi, které jsou pro provedení předmětné projektové dokumentace nezbytné – proto výzva jednomu zájemci.

Další překládka se dotkne elektronických komunikací ve vlastnictví společnosti Česká telekomunikační infrastruktura a.s.

„Bez provedení těchto vynucených přeložek plynárenských zařízení spol. Innogy a.s. a sítě elektronických komunikací spol. CETIN a.s., s vynaložením poměrně značných finančních objemů, není možné celkovou regeneraci uličního prostoru Plumlovská realizovat,“ uvedl první náměstek primátorky Zdeněk Fišer. (red)

 

Komentáře

Tak ji nedělejte a jděte do důchodu.

Poslat nový komentář