Chodník zmizel, lidé šlapou bláto

Chodník zmizel, lidé šlapou bláto
ilustrační foto

V září byl s velkou slávou otevřen opravený prostor před místním nádražím ve Sladkovského ulici. Investiční akce za bezmála 17 milionů korun se však nějak nevyvedla. 

Nejenže za necelý měsíc se před nádražím znovu kopalo kvůli špatné přípojce kanalizace, dodnes také lidé šlapou bláto na úseku od křižovatky s Olomouckou ulicí směrem k nádraží. Chodníková dlažba prostě zmizela a na novou zřejmě nezbyly peníze.

„Šest set metrů nové silnice jsme předali do předčasného užívání již na začátku září. Obyvatelé určitě uvítali i šestatřicet nových parkovacích stání, včetně čtyř stání pro tělesně postižené,“ vyzdvihl rychlou práci Arnold Rozehnal - stavbyvedoucí společnosti Skanska, která stavbu v průběhu letních měsíců realizovala, a dodal, že zcela zrekonstruované jsou také chodníky ze zámkové dlažby o celkové ploše cca 1500 m2.

Že je prostor nyní bezpečnější a komfortnější pro chodce, je pravda jen zčásti. Jak se tady na Hané říká – honem honem, h...... po tem. Až po hranici zrekonstruovaného prostoru je všechno tip ťop, vytrhanou dlažbu až ke křižovatce s Olomouckou ulicí už stavební firma nějak opomenula nahradit a chodník dokončit. Jen co minulý týden zapršelo, brodí se chodci, kteří míří k místnímu nádraží na autobusové zastávky nebo na vlak, se brodí loužemi a blátem.

Co na to radnice? Podle slov místostarostu Zdeňka Fišera o tomto nedostatku nic neví, pro něho samotného je to překvapení. Každopádně prý bude kontaktovat stavební firmu dotazem, proč zůstal chodník nedokončen.     

(jap)  

 

Komentáře

Přesně stahovalo by to tam leda chodce pro které vybudovali vlastní "přejezd" o kousek dál kvůli jejich bezpečnosti. Nebo snad na tomto přejezdu nebylo už dost malérů?? A proč lidé šlapou bláto když tam není chodník??

Není to tak že nezbyli peníze, chodník na tomto místě je zbytečný, řekněte mi kdo po něm má chodit? lidé z barákovy ulice přecházi na straně ulice u herny, protože na barákově ulici chodník v tomto místě také není, lidé co jdou z olomoucké ulice z centra k místnímu nádraží jdou také kolem zmíňené herny, a lidé co jdou od držovic budou využívat po dostavbě přejezdu tuto trasu parčíkem, pro koho by tam teda ten chodník byl? :) Už mě nebaví číst ty vaše články plné nesmyslů a neověřených informací, super, i prostějov začíná mít bulvárně píšící noviny.

Poslat nový komentář