Plumlovská ulice se dočká rekonstrukce. Ale ne letos

Plumlovská ulice se dočká rekonstrukce. Ale ne letos
ilustrační foto MMP

Rada města Prostějova schválila finance na pořízení projektové dokumentace, která bude řešit rekonstrukci ulice Plumlovská. Projekt bude stát 400 tisíc korun, samotná realizace asi 6 milionů. Rekonstrukce, na níž se hlavní měrou bude podílet Olomoucký kraj, ale letos neproběhne.

„Projektová dokumentace bude zahrnovat rekonstrukci zpevněných ploch, tedy chodníků a parkovacích stání. Nezapomene ani na městkou zeleň a veřejné osvětlení,“ krátce vysvětlil první náměstek primátorky Zdeněk Fišer s tím, že náklady na ni budou činit zhruba 400 tisíc korun. Rozsah úprav se bude týkat lokality od Jiráskova náměstí po velkou okružní křižovatku u nákupního centra BIG BILLA. Hrubý odhad nákladů stavby činí 6 milionů korun. Čísla budou upřesněna po zpracování projektové dokumentace.

Komunikace samotná je v majetku Olomouckého kraje, který její opravu pro letošní rok nemá zahrnutu v rozpočtu. „Musíme při plánování spolupracovat i s vodárnami, které vloni provedly částečnou rekonstrukci kanalizace a vodovodního řádu přímo v silnici.Chybí jim úsek od bývalého úřadu práce k žudru, která musí proběhnout dřív, než bude mít vozovka nový povrch,“ vysvětlil Fišer. (ber)   

Poslat nový komentář