Noční bouřka zasáhla Prostějovsko

Noční bouřka zasáhla Prostějovsko
ilustrační foto

Vydané výstrahy meteorologů na silné bouřky, vydatný déšť a také silný vítr se u nás po včerejší třiadvacáté hodině naplnily.  

Plno práce měli hasiči, převažující většinou jejich padesáti zásahů byly likvidace spadených stromů, větších větví a drátu elektrických vedení na komunikacích.  

"Mezi první události byl pád střechy jednoho z rodinných domků v Prostějově Krasicích. Po provedeném průzkumu hasiči zjistili, že došlo k uvolnění a pádu části plachty a několika desek u právě probíhající rekonstrukce střechy bytového komplexu v ulici Krasická. Naštěstí po pádu nedošlo k žádnému zranění a zásah naší jednotky nebyl vyžadován. Na místo se dostavili zástupci firmy, která provádí rekonstrukci a zajistí si opravu a odstranění po vlastní linii," uvedl Zdeněk Hošák, tiskový mluvčí hasičů Olomouckého kraje.

Na Prostějovsku hasiči odstranili několik spadených stromů. V Němčicích na Hané místní jednotka pomáhá v pročištění kanalizace, ta nezvládla nápor vody a dochází i vtékání vody do domů. Hasiči zde pomocí kalového čerpadla prováděli postupné odčerpání.

(red)

Poslat nový komentář