Nebojte se počítače!

Nebojte se počítače!
ilustrační foto internet

 

Centrum celoživotního učení 21. ledna zahajuje další sérii počítačových kurzů pro seniory, ale také pro všechny uživatele, kteří se s počítačem zatím nesetkali a chtěli by se to naučit. Kurz pro úplné začátečníky nabízí seznámení s prací na počítači od základů.

V začátečnickém kurzu se pracuje s jednoduchými prográmky, ale také se zájemci naučí základní funkce programu Word. Kurz probíhá na operačním systému Windows 8 s odkazováním na rozdíly oproti systému Windows 7. V kurzu se pracuje i s internetem, začátečníci se naučí vyhledávat a zajímavé a užitečné počítačové stránky. Na začátečníky navazuje rozšiřující počítačový kurz, v kterém se účastníci naučí pracovat s emailem a se systémem složek a souborů. „Velmi pozitivním zážitkem pro mě bylo, když mi účastníci obou kurzů poslali ve Wordu vlastnoručně vytvořené přání k Vánocům. Přitom někteří z nich opravdu seděli na začátku u počítače poprvé,“ říká Markéta Novotná, vedoucí CCU.

Cyrilometodějské gymnázium ke kurzům vydává také dárkové poukazy, které je možné zakoupit v kanceláři školy a potěšit tak někoho ze svých blízkých. V případě vašeho zájmu o některý z kurzů se můžete přihlásit u: Ing. Markéty Novotné, tel: 582 302 555, emailem na adrese: novotna@cmgpv.cz nebo se stavit osobně ve škole. Více informací naleznete také na webových stránkách: http://ccu.cmgpv.cz. (red)

Poslat nový komentář