Ve městě řádí exhibicionista, volejte policisty!

Ve městě řádí exhibicionista, volejte policisty!
ilustrační foto

Včera jsme informovali, že v prostoru lesoparku Hloučela se údajně pohybuje exhibicionista. Jedna z našich čtenářek měla tu smůlu, že se s ním potkala hned dvakrát. A jak se ukazuje, nebyla sama!   

Jak se chovat a jaké postupy volí strážníci či republiková policie? Jsou tyto případy v Prostějově časté? Co vůbec takovému exhibicionistovi hrozí? Na otázky jsme chtěli odpovědi. Podle ředitele Městské policie v Prostějově Jana Nagyho případů tohoto druhu řeší strážníci ročně hned několik.

Vždy se najde někdo, kdo má takovýto problém. Ročně jsou to asi tři až čtyři případy. Ve chvíli, kdy máme podezření na trestný čin, můžeme podezřelého zadržet a následně předat Policii ČR k dalším úkonům trestního řízení. Ti pak rozhodnou, zda se skutečně jedná o trestný čin nebo přestupek,“ vysvětlil legislativu šéf strážníků. O tom, že patrně nešlo o jediný sobotní případ, informuje i krajská policejní mluvčí Irena Urbánková.

„Prostějovští policisté na základě oznámení ženy staršího věku prověřují událost nevhodného chování muže nezjištěné totožnosti, ke kterému v dané lokalitě došlo v sobotu v pozdních odpoledních hodinách. Zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu výtržnictví. Řízení je vedeno jako trestní proti, zatím, neznámému pachateli. Policisté na případu intenzivně pracují a po pachateli pátrají.“ Ženy by podle jejích slov neměly váhat, a pokud se s takovým případem setkají, ihned volat policii!

„Je třeba uvést co nepodrobnější popis pachatele. Trestní zákoník tady stanoví trest odnětí svobody až na dva roky,“ uvedla Urbánková. (kaa)

Ilustrační foto: archiv

Poslat nový komentář