Co přinese jednání prostějovského Zastupitelstva?

Co přinese jednání prostějovského Zastupitelstva?
ilustrační foto

Na úterý 17. dubna je svoláno jednání Zastupitelstva města Prostějova. Už před Velikonocemi jednala o jednom z důležitých bodů městských financí mimořádná rada, výsledek jednání však nebyl veřejnosti zpřístupněn. 

Jedná se o veřejné finanční podpoře, jejíž rozdělování vyvolává řadu emocí. Zastupitelům bude předložen ke schválení jen dílčí materiál, který se týká oblasti sociální a kulturní.  I tak se dá předpokládat v tomto bodu živá diskuse. Díky škrtům ve výdajových položkách a razantnímu krácení o deset procent leckterý žadatel přišel o lukrativní příjem, na který byl zvyklý z minulosti. Navíc jednotlivé komise zvýhodňovaly převážně projekty, které dosud veřejnou finanční podporu nečerpaly. 

Bouřlivá diskuse se patrně rozpoutá i kolem závěrečného účtu města, projednávání dalšího postupu územního plánu a bodu, ve kterém by měli zastupitelé schválit své vlastní odměny za výkon funkce neuvolněného člena sboru zastupitelů. Jak už jsme informovali, v souvislosti se změnou statutu města radní schválili navýšení odměn neuvolněným funkcionářům v dolní polovině zákonné sazby. Budou se zastupitelé zajímat o navýšení odměn uvolněných zastupitelů?

Po dubnovém zasedání zastupitelstva bude také odtajněno, které osobnosti radní navrhli na Cenu Města Prostějova, schvalovat se budou také strážníci, navržení na ocenění Městské policie Prostějov.    

Připomeňme, že zastupitelstvo zasedá od 13.00 hodin v obřadní síni radnice a jeho jednání je volně přístupné veřejnosti.   

(jap)

Úterý, Duben 17, 2012 - 13:00

Poslat nový komentář