Alojzov má konečně starostu

Budova obecního úřadu v Alojzově. Ilustrační foto
Budova obecního úřadu v Alojzově. Ilustrační foto

Napotřetí se podařilo v Alojzově vytvořit samosprávu, která bude v obci hospodařit už jen ve zkráceném volebním období. Ustavující zasedání nových zastupitelů vyneslo do čela obce Miroslava Grulicha, který se ujal funkce starosty.

Do třetice všeho dobrého a zlého si občané Alojzova zvolili o Velikonocích zastupitele, kteří ve středu 9. května na svém ustavujícím zasedání složili slib a zvolili starostu a další orgány samosprávy. Prvním mužem obce se stal Miroslav Grulich, jeho zástupcem Zdeněk Procházka – oba ze Sdružení nezávislých kandidátů Alojzov. Při své práci se mohou opřít ještě o hlas Aleny Pluhařové ze stejné volební kandidátky. Kompletní sestavu doplnili ještě Jozef Páníček a Martin Samson z SNK Alojzov za životní prostředí.

„Tentokrát proběhlo ustavující zasedání v poklidu, zastupitelé se dohodli na pracovní schůzce a před své voliče předstoupili bez emocí. Lidé v obci jsou už unavení tahanicemi, anonymními dopisovými aférami a prostředím pomluv, které tady někteří rádoby politici vytvářeli téměř dva roky. Jsme rádi, že všechno skončilo,“ shodují se obyvatelé Alojzova. 

Svou nechuť k předvolebním tahanicím dali občané jasně najevo svou neúčastí při posledním hlasování. Ve třetím náhradním termínu přišlo k volební urně pouze necelých 67 procent voličů, zatímco při opakovaných volbách to bylo ještě bezmála 84 procent. Odstupující starosta Pavel Noha slíbil svému nástupci bezproblémové předání úřadu a účinnou pomoc. Sám si ještě živě pamatuje svou situaci, kdy převzal starostovskou funkci stylem „žbluňk do vody a uč se plavat.“   

(jap)

Poslat nový komentář