Prostějov má Výdejnu potravinové pomoci

Prostějov má Výdejnu potravinové pomoci
Foto Magistrát města Prostějova
Další fotky: 
Prostějov má Výdejnu potravinové pomoci

V pondělí byla v Prostějově spuštěna nová forma pomoci potřebným. Jedná se o výdejnu potravin určenou pro občany ve složité životní situaci, kteří potřebují potravinovou pomoc. Výdejna se nachází na adrese Svatoplukova 29, Prostějov, výdeje potravin probíhají v pondělí mezi 13. a 15. hodinou a v pátek mezi 10. a 12. hodinou.

Potravinová pomoc se vydává lidem z daných cílových skupin, zejména maminkám s dětmi, rodiny, seniorům, osobám registrovaným na ÚP a dalším. Pomoc je potřebným poskytována zdarma.

„Na výdejně stačí sdělit základní osobní údaje, jako je jméno, příjmení, rok narození, důvod využití výdejny a následně dostanete balíček potravin. Pro další výdeje bude vystavena kartička s určenými daty a časy, ty jsou obvykle v týdenním intervalu. Je potřeba si s sebou vzít tašku na odnesení potravin,“ doplnil ředitel Azylového centra Jan Kalla.

Pro více informací je zřízena telefonní linka na čísle 725 145 541, která je dostupná každý všední den od 7:00 do 15:30 hod. Dotazy budou zodpovězeny také na emailu vydejnapv@seznam.cz.

Výdejna potravin je projekt Potravinové banky v Olomouckém kraji, na kterém úzce spolupracuje s Olomouckým krajem, který tento projekt i financuje. Provozovatelem služby je Azylové centrum Prostějov, o.p.s..

Ke zřízení a provozu této služby významně přispělo Statutární město Prostějov a jeho představitelé, nejen finanční částkou na provoz, ale i vstřícným přístupem a ochotou koncepčně řešit problémy sociálně znevýhodněných skupin obyvatel. (red)

Poslat nový komentář