Prostějovan Fiala již není předsedou poslanců Úsvit

Prostějovan Fiala již není předsedou poslanců Úsvit
ilustrační foto

 

Úsvit přímé demokracie vyměnil předsedu poslaneckého klubu. Radima Fialu, někdejšího člena ODS, vystřídal Marek Černoch. Fiala pak veřejně uvedl, že na jeho podporu hlasoval i předseda hnutí Tomio Okamura, ale nestačilo to.

Fiala na webu Úsvitu uvedl, že na pondělním večerním jednání klubu někteří kolegové vystoupili s výhradami k jeho práci. „Tyto výhrady odmítám. V následném hlasování mě členové klubu většinou jednoho hlasu odvolali,“ uvedl Fiala, který nadále zůstává členem poslaneckého klubu.  

Server Novinky.cz uvedl, že jedním z důvodů odvolání Fialy bylo jednání za zády poslanců a uzavírání dohod, o nichž nikdo z kolegů nevěděl, či příklon ke sloučení se Stranou práv občanů. Mluvčí Úsvitu Jan Zilvar pro iDNES.cz sice na přímý dotaz výslovně nevyloučil, že by Fiala takovou intenci naznačoval, uvedl ovšem, že taková otázka není na pořadu dne. Případné slučování vyloučil i Okamura. Radim Fiala byl předsedou poslaneckého klubu Úsvitu od listopadu 2013. Předtím byl čtrnáct let členem ODS, jeho angažmá v této straně skončilo rebelováním proti vládnímu balíčku daňových změn. V říjnu 2012 z ODS vystoupil. (Zdroj LN, Novinky.cz)

Komentáře

Jedním z důvodů odvolání Fialy bylo jednání za zády poslanců a uzavírání dohod, o nichž nikdo z kolegů nevěděl. Starého psa novým kouskům nenaučíš. 

Článek se nezakládá na pravdě! Pan Radim Fiala připravoval založení Hnutí SOUMRAK.

Teď jen, aby s tímto Hnutím SOUMRAK nekandidoval v Prostějově a měli bychom hned nového primátora. Voliči zde mají velmi rádi "nové" subjekty, viz nevídaný úspěch Hnutí PéVéčko v komunálních volbách a to na náměstcích P.+ H. delší dobu je slyšet jen kritiku. Ale v novém kabátě vzhůru k (staro)novým korytům.

 

Poslat nový komentář