Poslankyně zachraňuje Oděvní podnik

Poslankyně zachraňuje Oděvní podnik
Lenka Andrýsová chce zachránit Oděvní podnik

Poslankyně Věcí veřejných za Olomoucký kraj Lenka Andrýsová si vzala za své zachránit Oděvní podnik Prostějov. Sedmadvacetiletá poslankyně oslovila všechny zahraniční hospodářské komory se zastoupením v České republice a řadu českých textilních firem s tím, aby zauvažovaly nad svým kapitálovým vstupem do Olomouckého kraje. Spíše než odvážný boj Johanky z Arku však její snaha připomíná spíš marnou donkichotskou bitvu s větrnými mlýny. 

 

„Snažím se sehnat investora, který by obnovil textilní výrobu u nás v kraji. Věřím v potenciál našeho kraje a v to, že existuje poptávka po práci našich švadlenek nejen z Prostějova, ale i jiných míst, kde se šilo pro OP Prostějov. Investora stále hledám. Nedávno jsem oslovila švýcarské textilky. Zatím jsem dostala pár odpovědí. Jedna z odpovědí mne zaujala. Jeden švýcarský podnikatel mi sdělil, že by o spolupráci s novým subjektem na Prostějovsku měl zájem,“ uvedla Lenka Andrýsová v chatu na stránkách Věcí veřejných. Potenciální švýcarský investor však podle slov poslankyně nemá s Prostějovem dobré zkušenosti, dříve již odebíral zboží z OP, ale dodávky mu nechodily včas. „Také jsem se setkala s jedním výrobcem košilí v ČR, který také potřebuje podniky, které by mu dodávaly košile na míru. Jinými slovy, zatím registruji poptávku po výrobních podnicích, ale nemám reakce od podnikatelů, kteří by podnik založili. Na ně ještě čekám a každé možnosti využívám k propagaci této podnikatelské příležitosti v našem kraji. Chce to ještě čas,“ uvedla Andrýsová na chatu v odpovědi na otázku kolem záchrany OP.

Zatímco poslankyně zachraňuje zkrachovalý mamutí podnik, jeho majetek se již rozprodává. Insolvenční správkyně Oděvního podniku Miloslava Horská vypsala výběrové řízení na prodej výrobních areálů bývalých poboček OP a pozemků podniku zajištěných pro Českou spořitelnu, největšího věřitele textilky. Nabídky mohou zájemci podávat do konce listopadu. 

Z prostějovských objektů OP je na prodej panelová ubytovna v ul. M. Pujmannové, areál skladů ve Sladkovského, pozemky v Partyzánské a ubytovna v Olomoucké ulici. Na Prostějovsku se dále OP v insolvenci zbavuje rekreačního zařízení Čubernice, výrobního areálu v Drahanech a zemědělských pozemků v Mostkovicích. Bližší informace najdete na stránkách realitní společnosti Knight Frank.

(red) 

 

Poslat nový komentář