Bleskurychlý zásah zabránil požáru autolakovny

Bleskurychlý zásah zabránil požáru autolakovny
Oheň na střeše hasiči rychle zlikvidovali. Foto HZS Olomouckého kraje

Včera zatím z neznámých příčin vznikl oheň na půdě autolakovny v Alojzově. Rychlý alarm, bleskový zásah jednotky místních hasičů a včasný příjezd profesionálů z Prostějova zabránil větší škodě.

Informaci o požáru v Alojzově na Prostějovsku převzala linka tísňového volání hasičů v úterý 6. března, dvě minuty po třinácté hodině. Oznamovatel upřesnil, že v jedné z ulic na konci hoří na půdě dílny místní autolakovny. Operační středisko Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje ihned zalarmovalo tři jednotky hasičů. Z řad profesionálních k události vyslalo jednotku požární stanice Prostějov, a to osádky dvou cisternových vozidel za posílení dobrovolnými jednotkami Alojzov a Určice. 

Místní jednotka hasičů se doslova k místu události seběhla a zahájila hašení pomocí ručních hasících přístrojů. Po příjezdu profesionální jednotky hasiči pokračovali v likvidaci za nasazení vysokotlakého proudu. Hasiči postupně požárem zasaženou část rozebrali a dohledali menší skrytá ohniska. Naštěstí se jednalo o zahoření na menším prostoru, které bylo včas zpozorováno. Proto samotná lokalizace požáru proběhla během několika minut. Následně ale hasiči nepodcenili možné skryté rozhoření a provedli důkladný průzkum i za využití termokamery. Velitel zásahu poté vlastníky objektu poučil o možných rizicích a doporučil osmihodinový dohled nad požářištěm. Příčinu požáru zatím hasiči nezveřejnili.

(red)

Poslat nový komentář