Dámy, víte jak se připravit na pohovor?

Dámy, víte jak se připravit na pohovor?
ilustrační foto internet

 

Změna zaměstnání je pro většinu lidí velkým krokem. Obzvlášť ženy trpívají trémou a vstupní pohovor je pro ně docela stresující záležitostí. Pro ně máme několik rad od jedné z personálních agentur.

Většina lidí se domnívá, že vše důležité se odehrává až od chvíle, kdy potkáte osobu, která schůzku vede. Opak je však pravdou. Je nutné se připravit, ještě než na pohovor vůbec jdete, aby vás pak nepříjemně nepřekvapili. Nebojte se zjistit si o společnosti, kam jdete, pár informací předem, abyste dokázaly odpovědět, čím se společnost zabývá, stejně tak byste měly vědět, o kterou konkrétní pozici se ucházíte. Co se týká oděvu, je ideální řídit se heslem „méně je více“, proto volte jednodušší barvy, klasičtější střihy oblečení, decentní doplňky či parfém. Pamatujte, že ne každý je příznivcem tetování nebo piercingu, proto zvažte dle pozice, zda se vám nevyplatí ozdoby na pohovor sundat a vzít si delší rukávy.

Pokud jste už vyřešily dilema, co si vzít na sebe, můžete vyrazit. Vždy je nutné počítat se zpožděním, proto si dejte dostatečnou rezervu. První dojem můžete udělat jen jeden a přijít schvácená sotva popadající dech asi nebude jeden z těch nejlepších. Ve společnosti se chovejte příjemně ke všem, které potkáte. Osoba, na kterou jste se ve výtahu utrhla, že vám málem odjela, může být zrovna člověk, který bude rozhodovat o vašem přijetí.

Samotný pohovor pak už zvládnete levou zadní. Nebojte se přiznat, že něco neznáte. Zaměstnavatel jistě ocení vaši upřímnost, nehledě na to, že by lež stejně v budoucnu vyšla najevo. Tak hodně štěstí! (red)

Poslat nový komentář