Radary se činí. Za tři měsíce přinesly městu ke dvěma milionům

Radary se činí. Za tři měsíce přinesly městu ke dvěma milionům
ilustrační foto ber

Začátkem října loňského roku začal v Brněnské ulici v Prostějově fungovat radar. Za první měsíc zachytil tisícovku vozidel, jejich řidiči překročili povolenou rychlost. Několik z nich neváhalo dupnout na plyn a městem se řítili rychlostí přes 120 kilometrů v hodině. Pozadu nebyly ani kamiony, podle Městské policie u nich radar zaměřil i rychlost 75 kilometrů v hodině.

„Jezdím Brněnskou denně a také jsem zaplatila pokutu. Nejsem žádný pirát silnic, ale byla jsem zamyšlená a nevšimla si, že se tachometr přehoupl přes šedesátku. Za chyby se platí, mě přišla na 700 korun,“ sdělila redakci vlastní zkušenost paní Lída.

Od té doby radary měří rychlost i v Dolní a Olomoucké ulici. „Do konce roku projelo kolem těchto tří radarů 520 719 vozidel. 2 352 z nich jelo vyšší, než povolenou rychlostí,“ konstatoval ředitel Městské policie Prostějov Libor Šebestík.

Každý záznam o překročení rychlosti podle jeho slov Městská policie vyhodnocuje, zda je technicky a administrativně v pořádku, a fotografii s oznámením posílá správnímu orgánu. Pokud není překročení povolené rychlosti velké, pokuta je okolo tisíce korun. 

„Do budoucna se plánuje radar ve Vápenici a ve Vrahovické ulici,“ uvedla náměstkyně primátora Alena Rašková s tím, že vedení města radary považuje za prostředek ke zvýšení bezpečnosti ve městě. (ber)

Komentáře

Přesně tak. Když by raději radar měřil rychlost v obcích, kde řidiči hlavně náklaďáku jezdí jako hovada a silnice je jen pár metru od baráku, hmm ?!

Ten článek sám o sobě ve skutečnosti ukazuje absurdnost tohoto měření či má snad v sobě chybná data.

Pokud platí čísla, že "Do konce roku projelo kolem těchto tří radarů 520 719 vozidel. 2 352 z nich jelo vyšší, než povolenou rychlostí", tak míra přestupků je pouhých 0,45%!!! a to se nebavíme o závažnosti či míře tohoto přestupku.

To by ukazovalo, že drtivá, pro pravicové voliče klausovsky podtrhuji slovo drtivá většina řidičů a to v hodnotě 99,55% všech jezdí správně!!!

A pokud by nám šlo skutečně o bezpečnost jízdy těch cca 2352 řidičů páchající přestupek, tak i na odstranění těchto přestupků,(pokud nám jde o prevenci!!!),by stačila jednoduchá tabule upozorňující na měření v úseku. Pak teprve bychom si mohli skutečně říkat, že nám šlo vždy a jen pouze v první řadě o PREVENCI a až následně o SANKCI či peníze na účtu města.

Poslat nový komentář