Na magistrátu se bude uklízet za levný peníz

Na magistrátu se bude uklízet za levný peníz
ilustrační foto

Výběrové řízení o úklidové firmě, která bude od 1. července provádět v prostorách náležejících k magistrátu úklidový servis, je rozhodnuto. Na základě doporučení komise pro hodnocení nabídek vybrali radní jako nejvýhodnější společnost Bartoň&Partner z Olomouce-Chválkovic, která vyhověla všem kritériím zadávacího řízení a nabídla nejnižší cenu – 1,8 milionu korun. 

Nově vybraná firma zajistí po následující tři roky velmi levný úklidový servis. Radní si mnou spokojeně ruce, oproti současnosti ušetří za úklid v následujícím období až 2 miliony korun. 

„Do výběrového řízení se přihlásilo dvanáct firem. Rozdíl v nabídce byl obrovský, vítězná firma nabídla milion osm set tisíc, nejvyšší cena byla čtyři a půl milionu. Vysoutěžili jsme cenu pro město velice výhodnou,“ uvedl náměstek primátora Jiří Pospíšil. Na místě je otázka, jak mohlo dojít k takové diferenciaci? „Firma zaměstnává výhradně občany zdravotně postižené, na které čerpá od státu dotace. Proto si může dovolit tak nízkou sazbu. Sjednali jsme zkušební dobu na tři měsíce, abychom mohli ověřit kvalitu. Ale firma má dobré reference, o tom jsme se ujistili,“ doplnila náměstkyně Alena Rašková.    

(jap)  

Poslat nový komentář