Od začátku března bude město uklízet další dvacítka pracovníků

Od začátku března bude město uklízet další dvacítka pracovníků
ilustrační foto internet

 

Dvacítka nových pracovníků se bude od začátku března starat o úklid ve městě Prostějově. Po dvouměsíční pauze tak bude pokračovat projekt zaměstnávání na veřejně prospěšné práce, který je ve městě organizován ve spolupráci s Úřadem práce už od roku 2005.

„Pracovníky rozdělíme do několika skupin, které budou věnovat pozornost zejména úklidu dětských hřišť, stanovišť na tříděný odpad, budou zabezpečovat úklid hřbitovů a dále těch míst, která dle platné smlouvy ASA neuklízí. Zároveň pracovníky zaměstnáme na nárazové úklidové akce třeba v Močidýlkách nebo jiných lokalitách dle potřeby,“ vysvětlil Jiří Pospíšil, první náměstek primátora.

V letošním roce došlo ke snížení státního příspěvku na platy v rámci veřejně prospěšných prací. Přestože stát omezil podporu tohoto projektu, město se rozhodlo v něm pokračovat navzdory tomu, že na mzdy těchto zaměstnanců musí přispět z vlastního rozpočtu. „Veřejně prospěšné práce plní více rolí, jednak máme ještě lépe uklizený Prostějov, významným faktorem je pak také příležitost zejména pro dlouhodobé klienty úřadu práce, pro něž je zapojení do pracovního procesu výraznou motivací i pro budoucí hledání zaměstnaní. Spojení zlepšení služeb pro obyvatele města s vytvářením podpůrných pracovních míst je věc, kterou rozhodně nepustíme ze zřetele,“ zdůraznil Jiří Pospíšil.

Na jednoho pracovníka bude město přispívat 1395 korunami měsíčně, celkově je podpora veřejně prospěšných prací z městského rozpočtu pro rok 2014 vyčíslena na 279 tisíc korun. (red)

Poslat nový komentář