Zámecké ploty v novém!

Zámecké ploty v novém!
Foto MMP
Další fotky: 
Zámecké ploty v novém!
Zámecké ploty v novém!

 

Prostějovský zámek prochází další etapou své rekonstrukce. V současnosti zde probíhá obnova historického oplocení, které bude částečně restaurováno a nově povrchově ošetřeno.

Vyvrácené sloupky, chybějící šrouby, poničená branka. Malý výčet nedobrého stavu oplocení zámku na Pernštýnském náměstí v Prostějově. Vše by ale mělo být do konce letošního měsíce září napraveno. V současnosti tady totiž probíhají kovářské a natěračské práce. Činnost restauratéra a natěračů mohou sledovat i kolemjdoucí. Poškozené části se postupně vyměňují a oplocení dostává novou povrchovou úpravu. Ozdravné práce na zámeckém plotu se týkají celé jeho délky. „V některých místech jsou jeho díly poničené. Postupně je odvážíme do dílny, kde prochází restaurováním a budou opět vráceny na své původní místo. Starý nátěr se čistí a kov dostane novou povrchovou úpravu,“ vysvětlil náměstek Zdeněk Fišer s tím, že opravou plotu se činnost v areálu zámku rozhodně nezastaví. Další etapou v revitalizaci bude vydláždění nádvoří kamennou dlažbou a vybudování zázemí pro akce malého formátu, které tady mají probíhat. „V letošním roce to už nestihneme, realizaci plánujeme na příští rok. Vše ovšem musí schválit nejdříve zastupitelé,“ uzavřel Zdeněk Fišer. Opravy přijdou na 1 619 610,- Kč včetně DPH. (red)

Komentáře

Tak to je moc dobře, máme v Prostějově ( poddanském městě patřící do roku 1848 pod Plumlov) těch památek poskromnu tak oto by měli být v top stavu. Dobrá práce jen tak dále.

Poslat nový komentář