Projekt SENIOR TAXI končí!

Projekt SENIOR TAXI končí!
ilustrační foto plakátek

 

Pouhé čtyři měsíce v Prostějově fungovala služba SENIOR TAXI, kterou provozoval Jan Spáčil. Záměrem žadatele bylo zřízení přepravní služby pro dříve narozené z Prostějova a okolí. Jejím cílem mělo být zabezpečení cenově a časově dostupné dopravy pro těžce se pohybující spoluobčany. Jan Spáčil ale po krátkém čase od taxislužby upustil.

„Lidé volají a ptají se po této možnosti. I nám se nápad moc líbil a o to víc nás mrzí, že s tímto záměrem pan Spáčil končí. Už dříve nám neoficiálně sdělil, že se mu tato činnost nevyplácela a tak ji nebude provozovat. U spousty seniorů se to ovšem setkalo s kladným ohlasem,“ uvedla první náměstkyně Alena Rašková. Je třeba říci, že šlo o vlastní iniciativu provozovatele a město samo nikdy neuvažovalo o tom, že by SENIOR TAXI mělo ve vlastní režii. Jde totiž o podnikatelskou činnost a tu platná legislativa městu zapovídá.

Jan Spáčil měl termín do včerejšího dne, kdy měl oficiálně informovat o tom, zda bude či nebude pokračovat. Doposud se ale neozval. Podle slov náměstkyně Aleny Raškové má ale projekt ještě naději. „Ozývají se zájemci, kteří by v této práci pro seniory chtěli pokračovat. Budeme proto s nimi o celé věci jednat,“ dala naději Rašková. (red)

Komentáře

škoda, bylo to bezva :-)

 

Poslat nový komentář