SENIOR TAXI dostalo šanci!

SENIOR TAXI dostalo šanci!
ilustrační foto plakátek

Čtyři měsíce v Prostějově sloužila seniorům nová služba SENIOR TAXI, kterou na základě vlastního projektu provozoval Jan Spáčil. Hlavním cílem mělo být zajištění dostupné dopravy pro těžce se pohybující spoluobčany. Jan Spáčil ale od taxislužby upustil a vedení města začalo řešit, jakým způsobem a zda vůbec v této aktivitě pokračovat. Po důkladném zvažování nakonec Rada města Prostějova dala záměru zelenou a vyhlásí zadávací řízení. V tomto směru bude Prostějov raritou - senior taxi totiž funguje pouze ve městech, která nemají městskou hromadnou dopravu.

„Nápad se moc líbil nejen nám, ale i těm, kteří službu využívali. Bohužel nám provozovatel pan Spáčil sdělil, že se mu tato činnost nevyplácela, a tak o ni nemá zájem," uvedla už před časem dnes primátorka Alena Rašková. Město samo nikdy neuvažovalo o tom, že by SENIOR TAXI mělo ve vlastní režii. Jde totiž o podnikatelskou činnost a tu platná legislativa městu zapovídá.
„Pro tento záměr byla provozovateli poskytnuta dotace ve výši čtyřiceti tisíc korun v režimu de minimis na pohonné hmoty na provoz služby v délce čtyř měsíců, přičemž seniorovi byla účtována za jízdu či užití služby částka dvaceti korun za jízdu po Prostějově a sedm korun za kilometr za jízdu v rámci blízkého okolí, tedy mimo Prostějov,“ vysvětlila primátorka. Vzhledem k velkému zájmu dříve narozených o tuto službu, Rada města Prostějova kladně rozhodla o realizaci zadávacího řízení pro veřejnou zakázku malého rozsahu na provozování taxi pro seniory s předpokládanou hodnotou do 400 tisíc korun (bez DPH). Radní schválili předmět zakázky, kterým je provozování služby Senior taxi pro občany s trvalým pobytem na území města Prostějova, kteří dovršili 65 let a starších.
„Taxi by mělo být provozováno v rámci katastrálního území města Prostějova a v jeho městských částech každý pracovní den od půl sedmé ráno do půl třetí odpoledne na období jednoho roku,“ doplnila primátorka města Alena Rašková. Základním hodnotícím kritériem zakázky je její ekonomická výhodnost. "Dostali jsme nabídky v rozmezí od 360 do 700 tisíc korun," dodala primátorka Rašková.

Výzvu k podání nabídky vedení města odešle těmto zájemcům:
Zdravotní doprava, s. r. o., Prostějov
Komfort Logistik s. r. o., Ostrava – Slezská Ostrava
TAXI SLUŽBA – PAN KRPÁLEK, Prostějov
Senior taxi Spáčil, Prostějov (red)

Komentáře

A my všichni to zaplatíme...

Poslat nový komentář