Pohárové finále volejbalu v Prostějově odloženo na neurčito

Pohárové finále volejbalu v Prostějově odloženo na neurčito
Na finálový zápas federálního poháru proti Slavii Bratislava si budou muset počkat i volejbalistky VK Agel Prostějov. (ilustrační foto)

Termínová kolize dvou důležitých zápasů mužského týmu VK Dukla Liberec zapříčinila to, že se vyvrcholení Česko-slovenského volejbalového poháru 2013 neuskuteční v plánovaném termínu 27. února. Akce, kterou pořádá VK AGEL Prostějov v hale Sportcentra DDM, byla odložena a proběhne pravděpodobně až někdy v dubnu.

„Pokud by Evropská volejbalová federace dodržela svůj původní termínový kalendář, k žádnému problému by nedošlo. Jenže CEV v lednu přesunul datum prvních utkání semifinále Challenge Cupu mužů na středu 27. února, což byl už dlouho dopředu stanovený termín finále Česko-slovenského poháru. Tam vznikl zárodek současných potíží,“ prozradil sportovní ředitel VK Peter Goga.Následně došlo k tomu, co málokdo čekal: volejbalisté Liberce ve Vyzývacím poháru postoupili až do výše zmíněného semifinále a začátkem tohoto týdne navíc ovládli Final Four Českého poháru. Ve stejný den tedy měli odehrát důležité mezinárodní mače jak s italskou Piacenzou, tak se slovenským UNICEF Bratislava. A bylo jasné, že celou záležitost je nezbytné vhodně vyřešit.„Český volejbalový svaz navrhl, aby ČR v mužském finále Česko-slovenského poháru zastupoval místo Liberce poražený finalista ČP z Příbrami. Dukla se však možnosti získat nadnárodní trofej nechtěla vzdát a s daným řešením nesouhlasilo ani vedení Slovenské volejbalové federace. To následně odmítlo i druhou navrženou možnost, že by se finálový den ČSP rozdělil na dva, ženy by své střetnutí absolvovaly v původním termínu a muži v nově dohodnutém,“ pokračoval Goga ve vysvětlování.Jednání mezi českou a slovenskou stranou tak dospěla k patu. „Nakonec vznikla domluva, že se celá akce ve středu 27. února neuskuteční a bude odložena na neurčito. S tím, že se průběžně bude hledat nový termín vyhovující všem zainteresovaným. S největší pravděpodobností připadne až na některý dubnový den,“ doplnil Goga.Dámy VK AGEL Prostějov a Slávie EU Bratislava i pánové VK Dukla Liberec a Volleyball Teamu UNICEF Bratislava si na pohárové boje mezi reprezentanty někdejšího federálního státu tedy musí nějakou dobu počkat. Stejně jako fandové volejbalu. „Jakmile bude nové datum finále ČSP dohodnuto, příznivce samozřejmě hned informujeme,“ ujistil Peter Goga.

Zdroj: vkprostejov.cz

Poslat nový komentář