grilování

Dřevěné uhlí na grilování z Kauflandu je podle dTestu nejkvalitnější

Foto Kaufland

Sezóna grilování je v plném proudu a grily na dřevěné uhlí jsou stále velmi populární. Je to díky jednoduchosti a opravdovému zážitku se žárem ohně a vůní dřeva. Spotřebitelský měsíčník dTest v červencovém vydání testoval dřevěné uhlí. Let‘s BBQ Charcoal z Kauflandu získalo nejvíce bodů a dosáhlo i na značku kvality dTestu, která se objeví na samotném produktu.

„Jsme velmi rádi, že se opět potvrdila kvalita našich produktů. Náš výrobek je ze dřeva pocházejícího z ekologicky udržitelného lesního hospodářství, a navíc za nejnižší cenu,“ říká Renata Maierl, tisková mluvčí Kauflandu. 

Češi milují grilování. Ale nedělají ho správně, říká šéfkuchař David Izák

ilustrační foto

Málokdo by si dokázal představit léto bez posezení na zahradě ve společnosti rodiny či přátel bez pořádné grilovačky. Grilujete ale správně a zdravě? Nechte se inspirovat odborníkem na slovo vzatým. Šéfkuchař David Izák se na grilování specializuje a poradí vám, jak správně a chutně grilovat.

Jak nahlížíte na grilování? Je to oblast gastronomie, která Vás nejvíce baví?

Určitě mě grilování baví. Vzhledem k tomu, že jsem šéfkuchařem v grilovací společnosti, tak mě tam ani nic jiného nečeká. Nedovedl bych si představit zabývat se něčím, co nemám rád. Práce s lidmi mě neskutečně baví, lidi mám rád a vyhovuje mi vyučovat na kurzech o grilování. Pravdou ale zůstává, že se jedná o sezónní záležitost a po tom létě se zase těším na svíčkovou, na rajskou a na jiné druhy pokrmů.

Jaký typ masa se podle Vás nejvíce hodí na gril?