Tip na výlet: Chropyně

Tip na výlet: Chropyně
ilustrační foto
Další fotky: 
Tip na výlet: Chropyně

V těchto horkých dnech zcela jistě oceníte návštěvu koualiště. Jedno víc než pekné je v nedaleké Chropyni. A cestou z koupačky se můžete podívat třeba do místního zámku.

Koupaliště

Koupaliště v Chropyni má dlouholetou tradici. Prozatím poslední fáze rekonstrukce proběhla v roce 2007, v roce 2016 došlo také na rekonstrukci posledního bazénu, a to dětského brouzdaliště. Koupaliště je nyní připraveno ke kompletnímu využití volného času pro všechny zájemce. Voda ve všech bazénech je vyhřívaná za použití tepelných čerpadel. K dispozici jsou zábavné vodní atrakce - sklouznout se můžete na tobogánu, zalozit na lezecké stěně, relaxovat na masážních lavicích nebo v divoké řece. Pro nejmenší je připraveno brouzdaliště s "Ježkem" a malý bazén se širokou skluzavkou. Kromě vodních atrakcí můžete využít hřiště na plážový volejbal a hřiště na míčové hry.

V srpnu je otevřeno denně od 9 do 19 hodin, vykoupat se ale můžete i v noci, a to v pátek a sobotu v době od 20 do 22 hod. Podmínkou je příznivé počasí.

Veškeré informace, včetně záběrů z webkamery, najdete na http://www.smmchropyne.cz/smm/koupaliste

Zámek 

S městečkem v rovinách Hané je spojena lidová pověst o králi Ječmínkovi. Ve zdejším zámku jsou umístěny expozice Muzea Kroměřížska a památník chropyňského rodáka malíře Emila Filly (1882–1953), jednoho z nejvýznamnějších představitelů evropského kubismu.

Chropyňský zámek postavený v duchu manýrismu počátkem 17. století, se může pochlubit svými interiéry a muzejní expozicí věnovanou místní historii, kultuře a rybníkářství. Na zámku jsou vystaveny zbraně z třicetileté a následných tureckých válek, památník hudebního skladatele a ředitele Národního divadla Emila Axmana. Bližší informace o zámku, včetně otvírací doby, najdete na http://www.muzeum-km.cz/chropyne_main.php. (Zdroj chropyne.cz)

 

Komentáře

Je to tam skvělé, naše děti si to tam oblíbily. Jezdíme tam pravidelně už třetím rokem.
vstupné je pro dospělého 70,-kč a dítě 50,-kč

Poslat nový komentář