Tip na víkend: Milovníci koček míří na Mezinárodní výstavu do Olomouce!

Tip na víkend: Milovníci koček míří na Mezinárodní výstavu do Olomouce!
Ilustrační foto http://kockyolomouc.webnode.cz/
Další fotky: 
Tip na víkend: Milovníci koček míří na Mezinárodní výstavu do Olomouce!

Nablýskanou a načesanou srst, stavbu těla, kondici i klidnou povahu bude o víkendu na olomouckém Výstavišti Flora předvádět na 400 koček na mezinárodní výstavě. Odborná porota vyhodnotí nejen šampionky v několika kategoriích, ale na závěr i nejkrásnějí kočku či kocoura. Zastoupeny budou dvě desítky plemen z Česka i zahraničí, mezi nimi i vzácné kadeřavé kočky.

Porota bude kočky hodnotit ve čtyřech kategoriích - krátkosrsté, perské a exotické, polodlouhosrsté a siamské a orientální. "Každá kategorie má standardy, za něž kočky dostávají body. Hodnotí se především exteriér kočky, kromě stavby těla například srst, tvar a postavení očí, nosu, délka krku, nohou a řada dalších kritérií. Tak podrobného zkoumání se nedostane ani miss v soutěžích krásy," uvedla jedna z pořadatelek Lucie Pánková. Kočky ale musejí mít i klidnou povahu a povinností všech soutěžících jsou ostříhané drápky.

Na výstavě si lidé mohou prohlédnout zvířata i zakoupit potřeby pro své domácí miláčky. V nabídce je krmivo, stelivo, škrabadla či doplňky výživy.

Výstava bude otevřena v sobotu  od 9:30 do 17 hodin, v neděli od 9:30 do 16:00 hodin. 

Mezinárodní setkání chovatelů ušlechtilých koček má na Moravě mnohaletou tradici, letos se koná třiatřicáté. Dříve výstavy hostil Prostějov, v posledních letech jsou v Olomouci. Každoročně na ně přijdou tisíce lidí. (ber)

 

Poslat nový komentář