Tip na víkend: Husí slavnosti v Boskovicích

Tip na víkend: Husí slavnosti v Boskovicích
ilustrační foto Husí slavnosti

Slavnosti, které se letos uskuteční 29. a 30. září, připomínají někdejší proslulost boskovických husí, ceněných zejména na vídeňských trzích. I letos se návštěvníci mohou těšit na dvoudenní programový blok v areálu Letního kina. Chybět v něm nebudou ani kapely Mirai či Slza. 

Areál parku u Zámeckého skleníku obsadí po oba dva dny trh lidových řemesel, na kterém se vedle nezbytného občerstvení a doplňkového sortimentu budou prodávat i nejrůznější výrobky tradičních řemesel i produkty související s ročním obdobím a husami. Chybět nebude nabídka husího sádla a dalších pochoutek, pohlednic z Husích slavností i pestrá škála upomínkových předmětů. Boskovické restaurace budou po celý víkend vedle své obvyklé nabídky podávat i jídla z husí, případně kachniček, husí pečínka bude dostupná i přímo na místě konání v Zámeckém skleníku, který se promění v obří restauraci.

Dětem „husí“ dny kromě programu pohádkových divadelních představení nabídnou také dětské atrakce, hry mateřského centra, dětské dílny, zvířátka ze dvorku, jízdy na koních, v muzeu pak výstavu dětských prací a gastrodílnu a v areálu za muzeem soutěžní výstavu chovatelů drobného zvířectva. Vše doplní výstava historické i současné zemědělské techniky. Po oba dny bude přes Informační centrum přístupna vyhlídková radniční věž na Masarykovo náměstí. Rovněž Zámek Boskovice zve k návštěvě. 

Podrobný program najdete na http://www.husi-slavnosti.cz (ber)

 

Poslat nový komentář