Tip na výlety. Funpark u Šantovky nabídne Slzu, Majka Spirita i pumptrack

Tip na výlety. Funpark u Šantovky nabídne Slzu, Majka Spirita i pumptrack
ilustrační foto galerie Šantovka

Galerie Šantovka zahajuje letní program ve svém FunParku, který leží na venkovním parkovišti za Mlýnským potokem. Zde se během léta mohou návštěvníci těšit na řadu koncertů populárních hudebníků jako je David Koller, Kapitán Demo, Majk Spirit, kapely Slza či Kabát. Divadlo na Šantovce v červenci naplno rozjede ve FunParku svou letní scénu, kde diváci uvidí zábavné stand-upy, Karla Rodena, Václava Koptu, Pavla Lišku či Jana Révaie. Pro fanoušky sportu odstartuje  koncem týdne série televizních zápasů z fotbalového Eura.

Sportovní atmosféru v červnu umocní přenosy fotbalových zápasů EURA. Fanoušci fotbalu budou ve FunParku sledovat všechny zápasy fotbalového turnaje na velké LED obrazovce a k tomu se osvěžit pivem z rotující pípy.

Milovníci piva jistě ocení Festivalu minipivovarů, který je plánován 24. – 26. června. Účast přislíbily například pivovary Tvarg, Nachmelená opice, Sternbeer, Ničitel nebo Beskydský pivovárek.

Červenec odstartuje festivalem Vinaři na Šantovce (9. – 10.), kde se představí prestižní moravská vinařství (Sonberk, Michlovský, Mikrosvín, Stávek, Kadrnka a další). V rámci této akce vystoupí v pátek Roman Paulus z restaurace Lobster se svou cooking show. Festival vyvrcholí sobotním koncertem Davida Kollera. Návštěvníci se mohou přihlásit také do sommeliérských workshopů, kde je profesionální degustátoři zasvětí do tajů vinařského světa.

O týden později se mohou návštěvníci těšit na populární kapelu Slza, která svými hity potěší nejednoho fanouška moderního popu. První měsíc letních prázdnin zpestří i divadelní stand-upy. Vaši bránici budou atakovat pánové z olomouckého tria Děláme to ve třech a Daniel Ferenc, který je znám svým nekorektním humorem. Těšit se můžete také na cestopisnou přednášku Pavla Lišky, Jana Révaie a Hynka Bernarda, kteří pohovoří o svých cestách na motorce po USA.

V srpnu budou návštěvníci moci přijít na koncert legendární kapely Kabát. Poslední prázdninový měsíc vystoupí také Kapitán Demo či raper Majk Spirit.

Pro všechny, kterým se již stýská po kulturním životě, připravilo Divadlo na Šantovce populární divadelní inscenace známých pražských divadel. První z nich nese název Otevřené manželství z dílny Studia Dva, kde se představí Karel Roden a Jana Krausová. Diváky potěší také inscenace Sex noci svatojánské, kde v hlavních rolích diváci uvidí Václava Koptu, Barboru Munzarovou a Mášu Malkovou. Představení vzniklo v produkci Komorního divadla Kalich.

Pro malé návštěvníky přichystal FunPark pro letošek také další novinku – pumptrack, což je uzavřená dráha ve tvaru obdélníku určená pro jízdu na kole, koloběžce, longboardu, skateboardu nebo kolečkových bruslích. Tuto jedinečnou atrakci si mohou  užívat denně zdarma až do konce letních prázdnin.

Na konci srpna se FunPark promění v pouť, která měla loni u návštěvníků velkou oblibu. (red)

Poslat nový komentář