Tip na víkend. Tvargle fest ve Velké Bystřici

Tip na víkend. Tvargle fest ve Velké Bystřici
ilustrační foto pozvánka

První ročník TVARGLE FESTu ve Velké Bystřici u Olomouce bude zaměřen na milovníky TVARGLÍ a piva z minipivovaru TVARG. Akce představuje gastronomickou pochutinu TVARGLE (tvarůžky) – zrající sýr a to ve všech jeho formách pivo z minipivovaru a vystoupení hudebních interpretů. Nebude chybět ani oblíbená soutěž v pojídání tvarůžkových kremrolí nebo exkurze do minipivovaru.

"Chceme festival pojmout jako oslavu piva a tvarůžků," říká hlavní pořadatel a současně sládek pivovaru Tvarg David Kapsia. Ten stojí i za gastronomickou událostí sezony, zbrusu novými tvarůžky značky Tvargle. "Seznámíme návštěvníky s tím, jak vypadá vstupní surovina, tedy tvaroh a samozřejmě hlavně s koncovým produktem, tedy tvarůžky v nejrůznějších podobách. Budou tu produkty tvarůžkové cukrárny, najdete tu tvarůžky klasické, sypané a budeme z nich samozřejmě i vařit," slibuje Kapsia.

Festival bude rozdělen na dvě zóny: na velkobystřickém náměstí bude zóna se stánky, v zámeckém amfiteátru, kam už budou návštěvníci potřebovat vstupenku, se pak odehraje hlavní program. Budou tu hrát skvělé revivaly kapel Wanastowi Vjecy, Katapult a Red Hot Chilli Peppers, páteční večer uzavře koncert O5 a Radeček, v sobotu vystoupí slovenští No Name. Chybět nebude ani soutěž v pojídání tvarůžkových kremrolí či cooking show zaměřená na tvarůžky.

Vstupenky je možno zakoupit v informačním centru ve Velké Bystřici nebo eshopu pivovaru Tvarg. (red)

Poslat nový komentář