Prostějovské turistické léto bude bohaté na zážitky!

Prostějovské turistické léto bude bohaté na zážitky!
ilustrační foto MMP

Také o letošních letních prázdninách mohou návštěvníci města Prostějova zdarma využít průvodcovskou službu, kterou finančně podpořil Olomoucký kraj.

Loňské premiérové prohlídky interiéru radnice se setkaly s velkým zájmem, proto i letošní léto jsou součástí průvodcovských okruhů. Prohlídky radnice doplňují tradiční komentované prohlídky centra města, kostela Povýšení sv. Kříže a výstupu na věž.

Letos poprvé si turisté a obyvatelé města mohou projít novu trasu Prostějov židovský. Jde o okruh zaměřený na prostějovskou židovskou komunitu a vede od zámku, přes ulici Školní, nám. Svatopluka Čecha, ulice Demelovu, Křížkovského a končí u tzv. Špalíčku. Trasy s průvodcem doplňuje individuální okruh Po stopách Jano Köhlera.

Turistickou sezónu budou symbolicky zahajovat 9. července 2021 Prohlídky s primátorem. První proběhne od 14.00 hodin a druhá od 15.30 hodin. Zájemci o tyto prohlídky, které povede osobně primátor František Jura, uvidí i běžně nepřístupné prostory radnice - primátorská pracovna, zasedací místnost rady nebo bývalý předpokoj prostějovských starostů.

Na prohlídky se musí zájemci předem telefonicky objednat na tel. čísle 800 900 001. Primátorské prohlídky také turistickou sezónu v Prostějově symbolicky uzavřou a to 3. září 2021 (se stejnými časy).

Průvodcovská služba je realizována ve spolupráci se Střední odbornou školou podnikání a obchodu.

(Zdroj Marek Moudrý, předseda Komise pro Cestovní ruch a podporu podnikání)

Poslat nový komentář