"Slona" ožírali po jeho smrti jeho vlastní psi!

"Slona" ožírali po jeho smrti jeho vlastní psi!
Foto archiv ber

 

Josef Jelínek byl známou prostějovskou figurou. Muže, který léta žil v domku na hlavním nádraží, titulovali přezdívkou Slon. Jeho dny už jsou sečteny. V neděli byl nalezen mrtev. Do jeho těla se pustili jeho vlastní psi. Je za Slonovým úmrtím cizí zavinění, nebo přirozená smrt, ptají se jeho známí?

Život cirkusáka

Josef v mládí kočoval s cirkusem, kde měl na starost právě slony. Od té doby sebou nesl i svou přezdívku. "Vždycky, jak byl někde v novinách obrázek slona, ukazoval mi ho - to su já," popsala jedna z prodavaček z hlavního nádraží, kde byl Slon denním hostem. Dlouhá léta pracoval u Českých drah, od kterých získal nádražní domek, ve kterém žil spolu s družkou. Po její smrti, zhruba před deseti lety, to s ním začalo jít z kopce.

Nekalé živly

Snad samota a touha po společnosti Slona vedla k tomu, že si do domku pozval spolubydlícího. Že volba Silvestra K. nebyla zrovna správná, se ukázalo záhy. Ten si totiž do domku přivedl i svého syna. "Slona bil, bral mu peníze. Ten se ho nemohl zbavit. Psychicky ho týrali oba. Párkrát jsme volaly policii, když se Slon delší dobu neobjevil, on ale nikdy trestní oznámení nepodal. Jen si postěžoval, že ho zmlátili, že se nemohl postavit na nohy," uvedla další z žen. Není bez zajímavosti, že Silvestr K. má za sebou dlouholetý trest za vraždu. 

Psí láska

Slon, který nepil a nekouřil, měl jedinou radost a lásku. Domov s ním sdílelo několik psů. "Měl je jako děti, i jim tak říkal. I když sám pomalu neměl co do pusy, "děckám" vždycky dopřál. Chodil pro zbytky, bral staré pečivo," potvrdila žena. Dva z nich s ním byli i v posledních okamžicích života. "Nebyl to pěkný ohled. Muž byl zřejmě mrtev několik dnů, zvířata neměla co jíst, tak se do něj pustila," popsal redakci jeden z mužů zákona, který byl na místě. Oba psi čekají na nové majitele v útulku v Čechách od Kosířem, kam je dopravila městská policie.

Měl strach

Před svými spolubydlícími si Slon schovával peníze právě u prodavaček na nádraží. "Říkal, že mu mají vracet 5 tisíc za elektřinu. Nemohl je vybrat, kvůli silné bolest nohou se na poštu nedobelhal. Navíc měl strach, že mu ti dva peníze hned seberou," popsala jeho obavy další žena. Nejen podle jejího mínění tak nemusí být Slonova smrt bez cizího zavinění.

Vyjádření policie se redakci podařilo získat až ve středu odpoledne. "Pitva prokázala, že se jedná o úmrtí z přirozených příčin. Cizí zavinění bylo vyloučeno," sdělila redakci mluvčí Irena Urbánková. (ber)

Komentáře

Chudak:/

Poslat nový komentář