Nikas neuspěl, přesto si Srdéčko odvezlo cenná vítězství

Nikas neuspěl, přesto si Srdéčko odvezlo cenná vítězství
Foto Equichanel

 

Velký Taxis byl letos konečnou pro devítiletého hnědáka Nikase z hvozdecké stáje trenéra Stanislava Popelky. Na Srdéčku přesto mají důvod k radosti. Modena zvítězila v Ceně Labe, Al Bustan v Ceně ČASCH.

Shodou nešťastných náhod vypadl zkušený Dušan Andrés ze sedla Nikase na obávaném Taxisu. Naštěstí jsou oba v pořádku. Na Taxisu totiž ukončila svůj život klisna Zulejka, svěřenkyně trenéra Františka Zobala, kterého dostihový život zavál před lety i na Prostějovsko.

Čtyřletý Al Bustan s Markem Stromským ovládl steeplechase na 4500 metrů a v poli jedenácti koní bezpečně zvítězil.

Sedmiletá Modena v sedle s Dušanem Andrésem  prokázala své vytrvalecké schopnosti v Ceně Labe. Vítězství v 5200 metrů dlouhé steeplechase ji podle trenéra otevírá cestu do příštího ročníku Velké. Vítězství klisny by podle Stanislava Popelky bylo mnohem jasnější, kdyby nebyla „nervák". „Nesnáší cestování, když za dvě hodiny vystupovala v Pardubicích, měla třetinu dostihu za sebou. Hrozně ji to vyčepává, bohužel s tím už nejde nic dělat,“ posteskl si trenér po doběhu.

Málokdo ví, že Stanislav Popelka je léta nejen jedním z nejlepších českých trenérů dostihových koní, ale i špičkovým chovatelem. Modena, stejně jako Hirsch a Mandarino, kteří uspěli i ve Velké, pocházejí právě ze Srdéčka. (ber)

 

Poslat nový komentář