Volební kampaň by měla zůstat korektní

Volební kampaň by měla zůstat korektní
ilustrační foto Anna

 

Před několika dny jsme informovali o tzv. kontaktní kampani politických stran. V sobotu se na hlavním náměstí setkali kandidáti ODS v čele s Petrem Sokolem s Radimem Fialou, kandidujícím za hnutí Úsvit. Chovali se vzájemně korektně a tolerantně. Doufali jsme, že kampaň se i nadále povede ve stejném duchu.

V rámci volební kampaně se dělají nejrůznější kousky. Někdo maluje tykadla, jiný poškozuje horizonty, další manipuluje s poutači. Ne vždy se ale jedná o akci protistrany. Někdy si totiž přisadí i nějaký nestranný vtipálek. Stačí posunout reklamní “áčko“ o půl metru dál, a případ je na světě.

„Přečetla jsem si dnes na internetu v jedněch prostějovských novinách o tom, že některé volební reklamní poutače nejsou umístěny v souladu s rozhodnutím o instalaci. Také jsem vyfotila jedno takové, na křižovatce ulic Plumlovská a Rostislavova stojí áčko rovněž v zeleni,“ poslala nám do redakce fotografie paní Anna.

Magistrát se k subjektům, kterých se podobné „posuny“ týkají, vyjadřovat nechce. Pracují totiž na nápravě. Redakce tedy oslovila Petra Sokola, jehož reklamní poutače byly vyfoceny.. „Myslím si, že všichni kandidáti se snažili umístit svá "áčka" na povolená místa a též si nemyslím, že by se přesouvání poutačů věnovali kandidáti jiných stran či jejich příznivci. Podobné věci přisuzuji běžnému dennímu provozu. Prostě to někomu stálo v cestě a tak poutač přesunul,“ uvedl Petr Sokol, podle kterého jeho spolupracovníci reklamy denně kontrolují.

Doufejme, že volební kampaň bude pokračovat v duchu tolerance. Podobnými excesy si totiž přízeň voličů nikdo nezíská. (red)