Volební boj začíná, já jsem pro korektnost, říká radní

Volební boj začíná, já jsem pro korektnost, říká radní
Foto archiv Milada Sokolová
Další fotky: 
Volební boj začíná, já jsem pro korektnost, říká radní

 

Jak PvNovinky již informovaly, minulou středu po Prostějově rozmístilo svoje reklamní áčka jedno z politických hnutí a již o den později řadu reklamních ploch a jednotlivých kandidátů „dozdobil“ neznámý umělec. A ne lichotivě, použil vulgarity a rasistické narážky. Volební boj tedy začíná a ne zrovna čistě.

Trestuhodným činem se už zabývala městská policie, která zkoumala záznamy z kamer. Padlo i oznámení na Policii ČR. Mnozí z kandidátů jsou takovým jednáním doslova znechuceni. Jedním z nich je i radní Milada Sokolová (ODS). „Prostějovské politické strany si vždy zakládaly na tom, aby se prezentovaly tím, co pro město a jeho obyvatele chtějí udělat. A vždy to byla prezentace korektní, jejímž zastáncem jsem i já. Jako žena takové jednání hluboce odsuzuji, je to nesmírně urážlivé a ponižující,“ netajila se radní.

Nejen podle jejího mínění je na vině anonymita dnešní doby. „Když někdy čtu diskuze na sociálních sítích, plné zloby a nenávisti, říkám si, kolik z těch anonymů by bylo schopno do politiky vstoupit. A jak by bylo jim, kdyby je někdo veřejně urazil tak, jako to udělal paní Župkové a panu Provazníkovi,“ dodala Milada Sokolová.

Doufejme, že tento případ zůstane ojedinělým a volby v Prostějově nebudou provázeny podobnými ataky. (red)

Komentáře

S panem Provazníkem jsem se poprvé setkal 10.8.2014, kdy se stejně jako jiní divil, že lístky na koncert tenoristy za 2 miliony - pouhých 300 ks ze 2000, pro řadové občany města byly nedostupné. Pokud by šlo o nepřízpůsobivého, agresivního a třeba i několikrát trestaného či stíhaného nepřizpůsobilého člena této společnosti, nebylo by divu, že by jeho foto bylo napadeno. Jenže se jedná o člověka, který řádně studuje, snaží se o zapojení do veřejného života, není k okolí lhostejný a jako takový, zejména již k svému věku, by měl být chválen a ne urážen.

Sprinz

Paní Sokolová, Vy se jmenujete Sokolová a já se jmenuji Krejčí, dodatek za jménem pochopí jazykoznalci. Nejsem v žádném případě anonym, ale chlap z masa a kostí, zcela otráven poměry, které v ČR panují a zhoršují se. Také k zhoršení nálady přispívá, že není karanténa na převlékače kabátů, stačilo by 4 roky a 1 měsíc, aby bývalí čelní členové strany ODS nemohli kandidovat za nějaké PéVéčko, mít tak karanténu 4 r. a 1m. šli by učit či ředitelovat a nekazili by ovzduší v Prostějově !

 

Upřesňuji pouze své předešlé vyjádření - jedná se o papírovou reklamu na sloupech veřejného osvětlení.

Chápu Váš příspěvek, ale nechápu to, že se divíte, čemu se divím? Stojí snad za "malůvkami" Moravané? Jako zhrzení uchazeči o horizonty? To věřím, že ne!

Chystáme v brzké době článek týkající se nejen události s horizonty, ale také tím, že jsme si zažádali o papírovou reklamu na sloupy a též jsme neuspěli. Všichni jsme si rovni, ale někteří jsme si rovnější! Ale můžeme si to říci otevřeně a neschovávat se za anonymní příspěvky. Milada Sokolová

Paní Sokolová, čemu se divíte? Vždyť první rány pod pás zasadili nynější mocní z radnice, když straně Moravané sebrali předem objednané výlepy na sloupech veřejného osvětlení. 

To je jistě o mnoho horší, než opakovat vtip pana Smetany, který kreslil v Olomouci kandidátům tykadla. Opakovaný vtip není vtipem. To chápeme. Ale sebrat Moravanů místa na výlep, to není vtip, to je místní realita a hlavní aktér se vylíhl porávě v hnízdě ODS a že uletěl jinam, pochopil, že u ODS nemá již šanci na funkci .... Krejčí-Wütburger

Poslat nový komentář