Petenty přehlasovali zastupitelé. Boj o zastávky má vítěze

Petenty přehlasovali zastupitelé. Boj o zastávky má vítěze
ilustrační foto archiv ber

 

O tom, kde budou stát nové autobusové zastávky, se ve Vrahovicích – Trpínkách bojuje již delší dobu. Zatímco zhruba 200 lidí podepsalo petici za ponechání stávajících, dopravní policie trvala na novém, bezpečném řešení. A to na pondělním jednání zastupitelstva zvítězilo

„V roce 2011 bylo dopravním inspektorátem navrženo zrušení přechodu před budovou bývalé obecní radnice. V té době se tu stravovali žáci základní školy a proto i osadní výbor doporučil jednání k jeho zachování. Kompromisním řešením, se kterým dopravní inspektorát vyslovil předběžný souhlas, bylo zachování přechodu za podmínky, že k němu budou přesunuty i obě zastávky. Byl vytvořen projekt, ke kterému podala nesouhlasné připomínky majitelka obchodu Inka paní Libuše Borovská a projekt se nerealizoval,“ informoval o počátku problému náměstek primátora Zdeněk Fišer. Na základě dotace Olomouckého kraje získalo město Prostějov v rámci kapitoly bezpečnost silničního provozu finanční krytí na přesun zmíněných autobusových zastávek - zejména na vybudování nástupní a výstupní plochy. Na tento záměr dále navazuje výstavba přístupového chodníku, čekárny, místa pro přecházení a osvětlení.

Další varianta - oprava stávající autobusové zastávky a čekárny v Trpinkách ve směru do města- nemohla být zahájena. „Důvodem je názor dopravního inspektorátu, že se obě zastávky nacházejí na místě se špatnými rozhledovými podmínkami a během let se podstatně navýšila i hustota dopravního provozu v křižovatce ulic Čs. armádního sboru a Prešovská,“ dodal Fišer.   

Na dřívější neutěšený stav přechodů a zastávek upozorňovali i na setkání občanů s představiteli města Vrahovičtí. Upozorňovali na žalostný stav zastávky MHD Trpínky. „To je jedna velká ostuda. Byli jste se tam podívat? Taková zastávka je v kraji raritou,“ uvedla paní Měsícová.

Rozhodnutí zastávky přesunout posvětili na základě doporučení dopravního inspektorátu, Odboru dopravy a dopravní komise i zastupitelé. (ber) 

Komentáře

"Tím, že odmítla diskutovat z občany se sama postavila ve Vrahovicích do autu...."

Jak jste naivní, Vy si snad myslíte, že je zajímají nějací občané? Je zajímají prachy, Národní olimpijské centrum Prostějov Olimpijský spolek (další prachy) a prachy, prachy, prachy......

Zapomínají, že se brzy v prach obrátí.

Souhlasím s názorem, že to naše garnitura projela, když zase jednou ukázala, že v první řadě je jen jejich ego a na předposledním až posledním místě občan (ten je zajímá jen půl roku před volbama a dnem po volbách už opět jsou onuce). Brzy však budou krajské volby, což je dobře

Odtrhou se od PV je jedinné rozumné řešení! Závidím Držovicím!

Nemyslím si, že to tímto rudo-oranžová koalice nějak vyhrála. Tím, že odmítla diskutovat z občany se sama postavila ve Vrahovicích do autu.

Poslat nový komentář