"Je hloupé, když se člověk rozvášní, aby slyšel, že se neslyší", konstatoval Matyášek

"Je hloupé, když se člověk rozvášní, aby slyšel, že se neslyší", konstatoval Matyášek
ilustrační foto

Zastupitelé se dnes sešli, aby na svém 24. zasedání projednali čtrnáct předchystaných bodů. Projednávali řadu rozpočtových opatření, finančních podpor nebo několik majetkoprávních záležitostí.

Zastupitelstvo tedy našlo odpovědi na více než čtrnáct bodů, které vzešly z jednání rady města. Ta zastupitelům předkládá k vyjádření témata jako například závěrečný účet města za rok 2012, rozhodnout museli také o tom, že dojde k omezení propagace hraní některých sázkových her a loterií. Řeč byla mimo jiné také o stavbě dlouho slibované cyklostezky na Žešov. Odsouhlasil se návrh radních na finanční injekci pro Azylové centrum, které stojí před finančními problémy. Velká diskuse se vedla na téma majetkoprávní dořešení nemovitostí pro realizaci veřejně prospěšné stavby propojení ulic Anenská a Krasická v Prostějově.

Novinkou, která se dostala na program každého zastupitelstva až do konce roku, je bod s názvem Galerie Prostějov – Manthellan, a. s.. Do diskuse se zapojili kromě zastupitelů i obyvatelé města.

Ačkoliv se téměř ke každému bodu zastupitelstva vedla dlouhá diskuse, nálada byla místy velmi uvolněná. "Je hloupé, když se člověk rozvášní, aby slyšel, že se neslyší", nechal se slyšet Aleš Matyášek, reagující na neustále se vypínající mikrofon. "Nejdříve jsem si myslel, že je to cílené, ale vidím, že vypínání mikrofonu běží napříč politickým spektrem", dodal Matyášek a vyvolal tím hlasitý smích.

Jednotlivým bodům zastupitelstva se budeme věnovat.

Poslat nový komentář