ZOO plná dlouhých krků

ZOO plná dlouhých krků
Foto ZOO Olomouc
Další fotky: 
ZOO plná dlouhých krků

 

Letošní první žirafa Rothschildova se v ZOO Olomouc narodila 22. 5. a poslední, v tomto roce čtvrté, mládě tohoto druhu 27. 8. Jsou to dvě nádherné holčičky a dva snad ještě hezčí kluci. Všichni jsou v pořádku a návštěvníci je mohou pozorovat ve venkovních výbězích.

„Tři mladší mláďata s matkami tvoří skupinu užívající si výběhu v Africkém Safari a nejstarší samička je součástí větší skupiny matek s loňskými mláďaty, kterou je možné vidět z vyhlídky v pravé části pavilonu žiraf,“ konstatovala mluvčí zahrady Karla Břečková.

Vypadá to, že v roce 2015 v ZOO Olomouc rozhodli trhat rekordy. Kromě vzácné možnosti pozorovat koťata hned u tří druhů velkých kočkovitých šelem, u žiraf letos hned čtyřikrát překročili historický nejvyšší počet 18 chovaných kusů v zahradě a zakotvili na čísle 22.

Aby je měli návštěvníci jak na dlani a mohli si užít i pocit, kdy se na tato obrovská zvířata dívají zespodu, otevřeli jim prostor u nového nástupiště safarivláčku, kde jsou od žiraf odděleni jen oplocením z přírodních klád s velkými mezerami pro dětské pozorovatele. (red)

Poslat nový komentář