Elektronická aukce energií pro občany. Ušetříme!

Elektronická aukce energií pro občany. Ušetříme!
ilustrační foto

Vedení města Prostějova plánuje, že nabídne domácnostem možnost nákupu elektřiny a zemního plynu prostřednictvím elektronické aukce. Systém se magistrátu a jeho organizacím osvědčil. Pro příští rok nákup silové elektřiny znamená úsporu více než 980 tisíc korun.

Projekt je připravován ve spolupráci se společností eCentre, největším domácím pořadatelem elektronických aukcí.

„Vycházíme ze zkušeností mnoha měst České republiky. Například občané Prahy 6 prostřednictvím sdružené poptávky v elektronické aukci snížili náklady za dodávky elektřiny a zemního plynu o více než čtvrtinu," uvedl první náměstek primátora Jiří Pospíšil. Čím více drobných odběratelů sdruží svoji poptávku, tím výhodnějších podmínek lze dosáhnout.

„Sdružená poptávka na úrovni stovek odběratelů v jedné aukci znamená postavení obchodně atraktivního partnera pro velké dodavatele produktů a služeb. Domácnosti tak mohou získat výhodnější podmínky srovnatelné s úrovní středně velkých firem. Pro dodavatele pak jde o skupinu klientů v zajímavých odběratelských objemech," vysvětlil Jiří Pospíšil. Nákup energií pro domácnosti, prostřednictvím elektronické aukce, byl u nás úspěšně vyzkoušen v již desítkách měst. Vedení města, ve spolupráci se společností zajišťující elektronickou aukci energií, připravuje debatu pro veřejnost o přínosech, ale i možných rizicích souvisejících se změnou dodavatele.

„Zároveň plánujeme zřízení kontaktního místa pro individuální dotazy a sběr podkladů pro elektronickou aukci. Naším cílem je maximální informovanost občanů," dodal první náměstek primátora s tím, že přesné termíny a další podrobnosti získají všichni zájemci v dostatečném předstihu.(red)

Ilustrační foto: archiv 

 

Poslat nový komentář