Berdych i Kvitová ve Wimbledonu mezi poslední šestnáctkou

Berdych i Kvitová ve Wimbledonu mezi poslední šestnáctkou
ilustrační foto

Zatímco na minulém grandslamovém turnaji v Paříži se prostějovským tenistům příliš nedařilo, ve Wimbledonu je to zatím jiné.

Tomáš Berdych i Petra Kvitová včera své zápasy vyhráli a už jsou v osmifinále, kam postupuje pouze 16 nejlepších hráčů. Berdych vyhrál ve čtyřech setech nad Jihoafričanem Kevinem Andersonem, když ho nerozhodilo zaváhání v první sadě. Kvitová v dohrávce pátečního zápasu porazila Rusku Mkarovovou 2:1 na sety. 

Kvitová má jako nasazená osmička navíc tu výhodu, že ve své polovině turnajového pavouka je po vypadnutí několika favoritek nejvýše nasazenou hráčkou a měla by se tedy podle papírových předpokladů prokousat až do finále.

Sedmý nasazený hráč Berdych se o postup do čtvrtfinále utká s Australanem Bernardem Tomicem, který je 59. hráčem žebříčku. Utkání je na programu v pondělí. Na vítěze bude pravděpodobně čekat Srb Novak Djokovič.

Kvitovou čeká v osmifinále světová osmnáctka Carla Suarez Navaro ze Španělska.

Do třetího kola čtyřhry postoupil i Radek Štěpánek, o kterém některá média spekulují jako o novém příteli Petry Kvitové, po tom, co oznámil rozvod s jinou z tenisek Nocole Vajdišovou. Štěpánek vzdal zápas dvouhry, ale postoupil společně s Indem Paesem mezi posledních 16 párů v mužské čtyřhře.

Poslat nový komentář