Maminka děkuje záchranářům. Viktorek se narodil v sanitce

Maminka děkuje záchranářům. Viktorek se narodil v sanitce
Foto ZZS Olomouckého kraje

Překotný porod - indikace, kterou většina posádek na příkazu k výjezdu nevítá s nadšením, protože jsou před nimi najednou dva pacienti a nikdy neví dopředu, co je čeká. Nicméně i na tyhle případy jsou připraveni a v terénu zvládají ročně odrodit spousty dětí. Jeden takový případ se stal před pár dny i mladé mamince Kristýně, když se její syn Viktor rozhodl dost rychle a předčasně vydat se na svět.

„Maminka nám poslala poděkování a my bychom se o něj s vámi rádi podělili - pochval je málo a taková milá slova zahřejí u srdce,“ říká mluvčí záchranky Lucie Urbanová.

“Dobrý den, chtěla bych Vás požádat o pomoc. Nevím jak jinak vypátrat jednu úžasnou službu tři pánů na zachránce, konkrétně Šternberk, která sloužila 19.2. a měla cca po 17 hodině výjezd k překotnému porodu. Chtěla bych jim velmi poděkovat za jejich rychlý, profesionální a naprosto úžasný zásah. Na památku na tento výživný den nás pán doktor, který s námi seděl vzadu v sanitce, s miminkem vyfotil, jen nám došlo, že vlastně nevíme, jak se spojit. Bohužel se mi potom přitížilo a takové věci šly stranou. Dnes už je mi konečně lépe, tak zkouším štěstí, jestli se k té fotografii někdy dostanu, aby ten náš drobek věděl, jak jednou přišel na svět. Vyřiďte jim obrovské poděkování, byli opravdu úžasní, jen tak na ně nezapomeneme. Jak budeme trošku fit, tak určitě vymyslíme lepší poděkování, zatím alespoň takto. Samozřejmě i operátor, který nás držel s přítelem v klidu a radil mu co dělat, do samého konce, byl skvělý. Děkuji vám.“

„Fotku jsme vypátrali, mamince předali a s jejím svolením společně s fotkou nasdíleli. Děkujeme a přejeme Vám i miminku hodně šťastných chvil a zdraví,“ dodává mluvčí. (red)

 

Poslat nový komentář