Mladíci před jízdou popili. Jeden má navíc zákaz řídit

Mladíci před jízdou popili. Jeden má navíc zákaz řídit
ilustrační foto Policie ČR

V pátek ve večerních hodinách zastavila policejní hlídka 20letého řidiče vozidla Audi na ulici Za Olomouckou v Prostějově. Při kontrole mladík nepředložil potřebné doklady a dechovou zkouškou bylo zjištěno, že před jízdou pil. Měřená hladina alkoholu se zastavila na hodnotách 1,42 a 1,52 promile.

„Doklady nepředložil z jednoho prostého důvodu a to, že má soudem vysloven zákaz činnosti spočívající v zákazu řízení všech motorových vozidel na 24 měsíců, který nabyl právní moc zhruba před měsícem. Mladík je podezřelý z trestných činů maření výkonu úředního rozhodnutí a ohrožení pod vlivem návykové látky," informovala policejní mluvčí Miluše Zajícová.

O den později, tedy v sobotu večer,  řešili  policisté dalšího řidiče pod vlivem. Tentokrát hlídka zastavila 25letého mladého muže na ulici Vojáčkova v Prostějově. Doklady předložil a taky na výzvu policistů provedl dechovou zkoušku. "Jak zřejmě očekával, měla pozitivní výsledky 2,26 a 2,39 promile. Hlídce uvedl, že před tím, než ho zastavili, vypil 10 desetistupňových piv. O řidičák mladík přišel na místě a dál pokračovat v jízdě samozřejmě nemohl. Bude se ale zodpovídat z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky," doplnila mluvčí. (red)

Poslat nový komentář