Pronájem malých bytů v kraji za rok zlevnil o 4 %. Nabízí se jich více

Pronájem malých bytů v kraji za rok zlevnil o 4 %. Nabízí se jich více
ilustrační foto sreality.cz

Olomoucký kraj zaznamenal snížení nabídkových cen malých bytů do 45 m2 určených k pronájmu. Průměr inzertních cen této kategorie nemovitostí dostupných v Olomouckém kraji za poslední rok poklesl o 4 %. Vyplývá to z analýzy největšího českého realitního portálu Sreality.cz. Letos v červnu stál metr čtvereční bytu k pronájmu v Olomouckém kraji 220 Kč. Průměrná cena za metr čtvereční byla v celém Česku letos v červnu 240 Kč.

Celkový počet nabídek na pronájem malých jedno a dvoupokojových bytů o ploše do 45 m2 zaznamenal na Sreality.cz v meziročním srovnání nárůst o 60 %. „Pro analýzu cen nemovitostí jsme se podívali na byty ve velmi dobrém stavu. U pronájmů tvoří takové nabídky bezmála devadesát procent,“ říká Šarlota Smutná, datová analytička Seznam.cz.

Společně s nabídkou malých bytů se o ně zvýšil i zájem. „Zaznamenali jsme více než pětinový nárůst uživatelů, kteří na našem webu hledali byty k pronájmu. Ještě více se zvedl počet jejich reakcí. Za celý červen se k inzerentům dostalo o polovinu více odpovědních formulářů než ve stejném období před rokem,“ doplňuje Smutná.

V meziročním srovnání je zajímavá speciální kategorie mikrobytů s plochou do 20 m2. Těch bylo mezi nabídkami k pronájmu na Sreality.cz loni v červnu jen 250, letos jejich počet narostl o 60 %.

V Olomouckém kraji byla průměrná cena za m2 u malých bytů k červnu 2020 220 korun, což je oproti loňsku pokles o 4%. (red)

Poslat nový komentář