cukroví

Otaslavice provonělo cukroví. Pekl ho mistr světoznámého jména

Foto ber

Je inženýr, už pět let by si mohl užívat důchod, ale rozhodl se jinak. Pronajal si od obce Otaslavice nebytové prostory a začal péct. Dnes je, mimo jiné, specialistou na bezlepkové dobroty. Jmenuje se Gustav Frištenský.

Když jsem vstoupila do objektu, kde najdete také pizzerii a školku, líbá vůně mně neomylně zavedla do jediných dveří. Za nimi mě přivítal usměvavý muž a stejně usměvavá paní Maruška, která se věnovala lineckému cukroví. 

Rozplývala jsem se nad svou objednávkou a nedalo mi to, abych pana Gustava trochu nevyzpovídala.

Pamatujete? Vánoční pečení s mámou

Foto FB

Tato fotografie není z našeho rodinného archivu, ale zcela vystihuje situaci u nás doma v sedmdesátých letech minulého století.

Já se tedy většinou vyskytovala u těsta a mis, ve kterých se dělala náplň. Ne kvůli mytí, samozřejmě. Za to bratr má vcelku kliku, že tato období přežil. Přistrkal si totiž ke kuchyňské lince židli a z ní mamince dával rady ve stylu „Ale to je špatně, babička to dělá tak...". Babičkou mínil maminčinu tchýni. (ber)

Pamatujete? Tvořítko na cukroví

Foto FB

Kdysi si tohle nářadí pořídila moje maminka.

I když je vyrobeno z hliníku, slouží dodnes. Využití má hlavně před vánočními svátky. (ber)