Věročka se o výzvě 10 000 kroků dozvěděla z internetu. A došla k úspěchu

Věročka se o výzvě 10 000 kroků dozvěděla z internetu. A došla k úspěchu
Foto https://www.desettisickroku.cz/

Nejlepší účastnicí říjnové Výzvy 10 000 kroků se st ala prostějovská Věra Hájková. Ušla neuvěřitelných 1371 kilometrů. V republikovém pořadí ji předčila jen jediná žena, a to o pouhých 34 kroků!

„O výzvě jsem se dozvěděla od své kamarádky Lentilka89 a protože jsem už chodila od května, kdy jsem dostala darem chytré hodinky, tak jsem se do toho pustila taky. Strašně mě bavilo překonávat sama sebe a posouvat si stále svoje limity,“ říká úspěšná chodkyně, která je momentálně v domácnosti. V červenci byla na operaci ramene a až chůze velkých vzdáleností jí pomohla s léčbou. „Doktorka mi pak ve srandě říkala, že snad bude muset ostatním pacientkám předepisovat, aby každý den chodily alespoň 50000 kroků. Prostě jsem celý den chodila kam jen se dalo, a měla jsem velké štěstí, že mě v tom přítel a má dcera (11 let) plně podporovali.“

Věřiným nejlepším sportovním výkonem je zdolání Spartana v Litovli. „Modřiny jsem měla všude, ale pomoc neznámých soupeřek na trati při zdolávání zdánlivě nezdolatelné překážky, a pocity po jeho dokončení, jsou nepopsatelné. A pak celá tahle výzva, kdy jsem si stále posouvala svoje vlastní limity. V této výzvě jsem ušla nejvíce 24. října a to 57,19 km,“ říká Věra, která nyní nachodí zhruba třetinu toho, co v říjnu.

V prostějovské výzvě excelovala v říjnu ještě paní Marta Bučková, která je nejstarší účastnicí v rámci celé republiky, nejlepším prostějovským mužem je Ivo Chudoba, který ušel téměř 700 km. Vítězný prostějovský tým Running Yogis II zvládl společně ujít přes 4 000 km. (ber)

Poslat nový komentář