„Stoletá radnice Prostějova mladýma očima“.

 „Stoletá radnice Prostějova mladýma očima“.
ilustrační foto

Magistrát vyhlašuje prázdninovou fotosoutěž pro mladé. Jde o jednu z mnoha chystaných akcí, které budou dokreslovat oslavy významného výročí stařičké radnice. Soutěž poběží do 30. září.

Každý účastník, který se zapojí, má právo zaslat maximálně deset snímků. Zachytit musí nejen budovu radnice v Prostějově, ale i její fragmenty, interiéry či netradiční pohledy na ně. Toto jasné zadání posílá vedení města všem mladým fotografům do dvaceti let.

„Hlavním smyslem soutěže je upozornit na odkaz našich předků a vážit si jej. Stoletá budova radnice, na jejíž výstavbě se podílely zejména místní firmy, si to zajisté zaslouží. Možná denně kolem ní chodíme, často ji míjíme i opomíjíme, a přitom je významnou součástí našeho města,“ uvedla k soutěži mluvčí radnice Jana Gáborová a doplnila, že účastnit se může každá fyzická osoba s trvalým bydlištěm na území Česka. Soutěžní fotky je třeba zaslat na CD/DVD označené platným telefonním číslem, společně se jménem a příjmením autora. Hodnocena bude celkem maximálně třináctka obrázků. Od každého účastníka porota vybere pouze jeden a to ten nejlépe ohodnocený. Každý fotograf tak může získat pouze jednu cenu.

„Vybrané obrázky použijeme pro kalendář města Prostějova na příští rok a také pro propagační a prezentační účely,“ vysvětlila Gáborová. Autor fotografie, která bude zařazena v kalendáři, bude odměněn honorářem ve výši 500 korun. Rovnou tisícovku pak získá ten, jehož dílko se dostane na obálku kalendáře. (kaa)

Přesné podmínky soutěže jsou uvedeny na webu města: http://www.mestopv.cz/cz/aktuality/fotosoutez-ke-100-letum-radnice.html

Ilustrační foto: archiv

Poslat nový komentář