Chystá se další ročník Soutěže průzkumných hlídek 2016

Chystá se další ročník Soutěže průzkumných hlídek 2016
ilustrační foto army.cz

Ve dnech 22. až 25. srpna 2016 se uskuteční v městě Libavá a ve Vojenském újezdu Libavá VII. ročník Soutěže průzkumných hlídek velitele 102. průzkumného praporu generála Karla Palečka. Příslušníci průzkumného praporu dislokovaného v posádce Prostějov ve spolupráci se spolkem Červené barety připravili pro příslušníky Armády České republiky náročný šestietapový závod. Cílem soutěže je prověřit teoretické znalosti a praktické dovednosti jednotlivých průzkumných hlídek při plnění úkolů, které simulují reálné situace při zasazení průzkumných orgánů. 

V sedmém ročníku soutěže poměří své síly 18 soutěžních týmů. Vedle vojáků 102. průzkumného praporu a týmu aktivních záloh 102. průzkumného praporu jsou zastoupeny týmy 4. brigády rychlého nasazení, 7. mechanizované brigády, 13. dělostřeleckého pluku, 15. ženijního pluku a Univerzity obrany. Soutěžící budou plnit celkem 16 disciplín, například noční orientační přesun, činnost na pozorovacím stanovišti, překonání vodní plochy, přepad budovy, střelby z pistole a útočné pušky, ženijní přípravu a jiné.

Čtyřčlenné hlídky překonají v průběhu čtyř dnů 100 km v zalesněném terénu s nesenou výzbrojí, výstrojí a stravou o váze nejméně 20 kg. Náročný závod tedy vyžaduje značnou fyzickou zdatnost a psychickou odolnost. Současně umožní porovnat znalosti, schopnosti, dovednosti a sladěnost průzkumných týmů napříč AČR.

Ve čtvrtek dne 25. srpna 2016 od 8.00 hodin se uskuteční návštěvní den Soutěže průzkumných hlídek, a to za účasti velitele Pozemních sil AČR, velitelů brigád, pluků a praporů a dalších hostů. Velitel 102. průzkumného praporu seznámí přítomné s průběhem celého závodu. Hosté zhlédnou činnost soutěžících v závěrečných disciplínách poslední etapy, cílový finiš jednotlivých týmů a slavnostní vyhodnocení soutěže. (red)

Poslat nový komentář