Cipísek si užil pořádnou narozeninovou párty

Cipísek si užil pořádnou narozeninovou párty
Veselé dovádění v maskách si užívali děti i rodiče.

Prostějovské Mateřské centrum Cipísek slaví 13. narozeniny. Jako každý rok zahájil oslavy pořádný narozeninový karneval v přednáškovém sále Národního domu, slavit se ale bude i celý příští týden.

Tanečky, pohádka, rej masek, říkadla a písničky -  to je ta správná narozeninová slavnost. A caparti v roztomilých pohádkových kostýmech si ji pěkně užili. Karneval se stal už takovou tradiční narozeninovou oslavou. Letos se ho zúčastnilo 70 dětí s rodiči i prarodiči.  Program byl pestrý, ale nejvíc děti potěšila pohádka O koťátku, které zapomnělo mňoukat. 

„Zahráli jsme dětem pohádku, zpívali jsme společně písničky, zatancovali si, děti si užily různých her. Celý následující týden bude přímo v centru na sídlišti Svobody oslavování narozenin pokračovat, připravujeme narozeninové tvoření, dort se svíčkami, plesání a tanečky a mnoho dalších aktivit každý den v každém programu,“ vysvětlila Markéta Skládalová z MC Cipísek. 

Prostějovské mateřské centrum vzniklo před třinácti lety z iniciativy maminek na mateřské dovolené, které cítily potřebu se setkávat a dělat něco společného se svými dětmi i spolu navzájem. Hlavním posláním je podpora mateřství, rodičovství a zdravých vztahů v rodině, což odpovídá zásadám učení kmotry MC Cipísek psycholožky Jiřiny Prekopové. Ta přijede na návštěvu svého kmotřenečka v dubnu a v mateřském centru už připravují besedu. 

„Jsme rádi, že o činnost mateřského centra je neustále obrovský zájem. Maminky s dětmi se tady setkávají každý den v týdnu, připravujeme programy jako je Cipískova školička, setkávání dvojčat a vícerčat, mimiklub, laktační poradnu, burzy a další aktivity pro děti i maminky. Pro děti pořádáme celou řadu akcí, jako jsou zahradní slavnosti, kuličkiády, karnevaly, pohádková představení a řadu dalších,“ přiblížila činnost koordinátorka MC Jitka Zapletalová. 

V březnu vyjedou Cipísčata na výlet do ZOO ve Vyškově, rodiče se mohou přihlásit do kurzu první pomoci, zúčastnit se besedy o nástupu dětí do školky, nebude chybět ani jarní burza dětského oblečení a obuvi, další běh kurzu efektivního rodičovství, společná návštěva knihovny a mnoho dalších zajímavých programů.     

(jap)

Poslat nový komentář