Máte dobrý výhled z vozidla? Přijďte si změřit propustnost skel

ilustrační foto
ilustrační foto

Policisté z dopravního inspektorátu Územního odboru Prostějov budou v rámci preventivní akce  měřit propustnost světla na sklech vozidel. Na této preventivní akci se bude mimo dopravní policie podílet i koordinátor BESIPu pro Olomoucký kraj, který bude připraven odpovídat na případné dotazy, které se týkají všech oblastí bezpečnosti silničního provozu. 

Měření propustnosti světla na sklech vozidel proběhne v Prostějově ve čtvrtek 22. března na parkovací ploše u sběrného dvora u stanu s logem BESIPu v Anenské ulici. Měření budou policisté provádět od 9 do 11hodin a od 15 do 17 hodin. Zájemci přímo na místě zjistí, zda-li je jejich vozidlo v pořádku a nebudou se tudíž v budoucnu vystavovat nebezpečí sankce v případě, když naměřená hodnota nebude odpovídat stanovené normě. Závadou je zatemnění čelního skla na propustnost zjevně nižší než 75 % nebo zatemnění předního bočního skla na propustnost zjevně nižší než 70 %.

„Věříme, že tato akce přispěje ke zlepšení informovanosti účastníků silničního provozu a také zlepší situaci u mnohých vozidel, kterých, zjevně nevyhovujících, po silnicích našeho okresu jezdí opravdu hodně,“ uvedla tisková mluvčí Policie ČR Eva Čeplová.

Například na Blanensku si v rámci této celostátní preventivní akce nechalo změřit propustnost světla na sklech vozidla bezmála 160 zájemců. Výsledky nedopadly moc dobře, prošla by pouze čtyři vozidla. Policisté však odhadli, že změřit si „zatemnění“ přijeli ti, kdo tušili, že nemají svá skla v pořádku.    

(jap)

Čtvrtek, Březen 22, 2012 - 09:00

Poslat nový komentář