Radní zvedli ruku pro finanční pomoc Lince bezpečí

Radní zvedli ruku pro finanční pomoc Lince bezpečí
ilustrační foto

Sdružení Linka bezpečí získala od magistrátu veřejnou finanční podporu ve výši 8.400 korun. Sdružení se obrátilo na město Prostějov se žádostí o podporu vůbec poprvé, radní neměli s odsouhlasením žádné problémy.

„Žádosti o finanční podporu jsme jednoznačně vyhověli. Je to organizace, která pomáhá dětem v krizových situacích. Pokud je nám známo, využívá ji stále víc dětí, ale i rodičů. Obzvlášť frekventovaná je v období školních vysvědčení,“ shodly se náměstkyně primátora Hemerková a Rašková. 

Linka bezpečí už pět let poskytuje anonymní telefonickou pomoc především dětem, radu na speciální lince pro rodiče najdou i dospělí. Sdružení bylo založeno za účelem pomoci dětem a mladým lidem v jejich obtížných životních situacích, při jejich každodenních starostech a problémech. Sdružení je akreditováno v rámci systému sociálně-právní ochrany dětí v České republice a je členem celosvětové asociace dětských linek důvěry Child Helpline International (CHI). Enormní zátěží pro Linku bezpečí je především období školních vysvědčení o pololetí a na konci školního roku, kdy pomoc vyhledávají desítky dětí se špatnými známkami. Děti mají strach z reakce rodičů, že budou bity nebo jinak přísně potrestány. Volají ale i rodiče, kteří hledají radu od psychologů. Dospělí by si měli uvědomit, jak špatné známky ve škole se svým dítětem vyřeší. „Doporučujeme, aby rodiče vždy vhodně volili slova a nezastrašovali své potomky výčitkami a hrozbami. Známka je subjektivním hodnocením učitele. Není pouze vizitkou dítěte, ale také rodičů. Svědčí o tom, jak sami dítěti v průběhu školního roku pomáhali a nakolik mu věnovali pozornost. Rodiče by se měli více zamýšlet nad dlouhodobou spoluprací s dítětem - nad vylepšením vzájemné komunikace. Známky pak nebudou nepříjemným překvapením!" upozorňují odborníci Linky bezpečí.      

(jap)

Poslat nový komentář