Do lesoparku Hloučela vyrazí dobrovolníci na jarní úklid

Na jarní úklid Hloučely vyrážejí dospělí i se svými dětmi.
Na jarní úklid Hloučely vyrážejí dospělí i se svými dětmi.

S příchodem jara organizují ochránci přírody z prostějovského Ekocentra IRIS již pravidelné a tradiční terénní akce v biokoridoru Hloučela. Na sobotu 24. března dopoledne naplánovali očistu při jarním úklidu a oslavu Dne vody.

Do lesoparku Hloučela vyrazí úklidová četa v sobotu v 9 hodin od občerstvení U Abrahámka. Ochránci přírody volají na pomoc všechny milovníky přírody, rodiče s dětmi, školáky – prostě lidi, kterým není lhostejné životní prostředí, ve kterém žijeme. Dobrovolníci vyčistí oba břehy lesoparku od odpadků jako jsou petky, plechovky, igelitové pytlíky, papír a a všechny ostatní odpadky, které hyzdí zelený pás kolem Prostějova a dosud brání rašící travičce. 

„Jarní úklid obou břehů Hloučely se stal již každoroční tradicí na jaře i na podzim. Spoléháme při ní na ochotné lidi, prosíme je, aby si přinesli pracovní rukavice a igelitové tašky na sběr odpadků, které budeme ukládat do igelitových pytlů. Za odměnu jsme pro všechny připravili zábavný program a opékání buřtiků na ohýnku,“ zve všechny dobrovolníky Eliška Valentová z Ekocentra IRIS. Děti s rodiči se pak mohou vydat na příjemnou procházku jarní přírodou. Zábavná přírodovědná vodní stezka je zavede do různých zákoutí říčky Hloučely, kde na ně budou čekat úkoly a kvízové otázky o přírodě. Nakonec pro všechny hladové žaludky připraví pořadatelé něco dobrého na zub, pro děti je určitě lákavá slíbená opékačka.  

(jap)

Sobota, Březen 24, 2012 - 09:00

Poslat nový komentář