Sportovní halu ovládli mladí tanečníci

ilustrační foto archiv
ilustrační foto archiv

Ve sportovní hale Sportcentra DDM se v sobotu 9. června uskutečnil XVI. ročník Regionální přehlídky pohybových skladeb. Asociace sportu pro všechny společně se Sportcentrem DDM připravili festival doslova s rekordním počtem vystupujících – sportovní halu roztančilo na 350 tanečníků.

Ve velkém tanečním show se postupně představily taneční školy z Prostějovska, taneční kroužky z DDM, základních škol i základní umělecké školy Vl. Ambroze.

„Přehlídka nabídla stejně jako v minulých letech free stylové formace, ale k vidění byly i tradiční taneční choreografie. Udržujeme stále taneční tradici v Prostějově, což se nám daří a máme na přehlídku velmi kladné ohlasy,“ uvedl Jan Zatloukal ze spolupořádajícího SportcentraDDM.

Mezi tanečními školami, které předvedly své skladby, nechyběly již tradiční skupiny, které reprezentují město Prostějov na republikových, evropských i světových tanečních festivalech. Patří mezi ně Taneční škola Hubený, Taneční studio Free Dance Jany Bálešové, Taneční škola Pirouette, Taneční studio R. A. Dance Sportcentra DDM či ZUŠ Vl. Ambrose. Mistrům tance zdatně sekundovaly zájmové kroužky z RG a ZŠ města Prostějova ve Studentské ulici a ze ZŠ z Kostelce na Hané.

Regionální přehlídka pohybových skladeb ani letos nezůstala nic dlužna vysoké laťce, kterou taneční školy v Prostějově nastavily v minulých letech. Pestré kostýmy, melodická a chytlavá  hudba, skvělé myšlenky a nápady ve ztvárnění mnoha zábavných  formací a tanců. Diváci na  tribunách aplaudovali a jejich potlesk byl pro talentované tanečníky velkou odměnou. 

(jap)

Poslat nový komentář